Čokoláda Michel Cluizel Plantation La Laguna Noir 70%

Kód: MCTC-12111
134 Kč 116,52 Kč bez DPH 191,43 Kč / 100 g
Skladem (60 ks)

Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La Laguna. Osloví vás harmonie chutí, ve kterých lze cítit švestky, pražené kakaové boby, na másle pečená jablka, dále jemné tóny lékořice a v závěru tropický pepř s troškou máty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation La Laguna Noir 70%

Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La Laguna. Osloví vás harmonie chutí, ve kterých lze cítit švestky, pražené kakaové boby, na másle pečená jablka, dále jemné tóny lékořice a v závěru tropický pepř s troškou máty.

Plantáž La Laguna se nachází v oblasti Lanquín, v hornatých lesích Alta Veratas, v srdci Guatemaly. Na 4800 hektarech se zde pěstují kakaovníky na chráněných svazích ve výšce 475–600 metrů, zavlažených řekou Rio Cahabón vtékající do jezera La Laguna. 

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.

Navštivte Lagunu a podívejte se, jak se tu sklízí kakaové boby:

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019

Složení: kakaové boby z plantáže La Laguna, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2385,79
Energie v kcal 570,76
Tuky v g 42,23
    z toho nasycené tuky v g 26,18
Sacharidy v g 44,46
    z toho cukry v g 30,02
Bílkoviny v g 7,39
Sůl v g 0,02

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.07 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Guatemala
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 70
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 70

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775