Miničokoládka Michel Cluizel Mangaro Noir 65%
Kód: MCMC-69140-MINIDetailní popis produktu
Miničokoládka Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mangaro Noir Criollo 65%
Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Probleskuje květový nektar, ale když ho tam člověk záměrně hledá, tak ho ne a ne najít. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru a pěstuje kakaové boby variety Criollo.
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Cluizel Mangaro Noir 65% (v angličtině)
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Složení: kakao z plantáže Mangaro, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 5 g, 32×32×5 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2380,9 |
Energie v kcal | 569,59 |
Tuky v g | 34,26 |
z toho nasycené tuky v g | 25,38 |
Sacharidy v g | 34,26 |
z toho cukry v g | 34,16 |
Bílkoviny v g | 6,58 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.005 kg |
Obsah kakaové sušiny: | 65 |
Příchuť: | BEZ příchutě |
Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
Původ kakaových bobů: | Madagaskar |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 5 |
FejkA: | A |
FejkB: | B |
FejkC: | C |
FejkD: | D |
FejkE: | E |