Miničokoládka Francois Pralus Madagascar 100%

9,90 Kč 8,61 Kč bez DPH
Skladem (112 ks)

100% miničokoládka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miničokoládka Francois Pralus Madagascar Criollo 100%

100% miničokoládka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaného na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
  • suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!

Složení: Složení: 100% čokoláda : kakaové boby, čisté kakaové máslo, GMO-free sójový lecitin. Může obsahovat stopy oříšků a mléka. (GMO-free lecitin nepochází z geneticky modifikované sóji.)

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 34×34×5 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.005 kg
Obsah kakaové sušiny: 100
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Dia (bez cukru), Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: