Miničokoládka Michel Cluizel Mokaya Bio 66%

Kód: MCMC-69158-MINI
Oceněná Bio
9,90 Kč 8,84 Kč bez DPH 198 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Jemná tmavá miničokoládka s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému čokoládovému vyvrcholení. Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné miničokoládky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt bohužel už neprodáváme. Mrkněte na jiné miničokoládky.

Miničokoládka Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 66%

Tato jemná tmavá miničokoládka s mimořádně dlouhou dochutí je připravena z kakaových bobů pěstovaných na plantáži Mokaya v oblasti Chiapas v Mexiku. Kakaové boby jsou v bio kvalitě. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-).

Plantáž Mokaya se nachází v Mexiku v oblasti Chiapas - kolébce pěstování kakaa.
Téměř před dvěma tisíci lety, si Moakyové, místní domorodí indiáni žívící se převážně rybařením, připravovali nápoj z kakaové dužiny a bobů - první „čokoládu“ na světě. Nazývali ji „kakawa.“

Chcete-li si dopřát návštěvu plantáže z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z plantáže Mokaya.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“

Složení: kakaové boby z plantáže Mokaya, cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 32×32×5 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2391,43
Energie v kcal 572,11
Tuky v g 41,53
    z toho nasycené tuky v g 25,64
Sacharidy v g 34,11
    z toho cukry v g 34
Bílkoviny v g 6,51
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.005 kg
? Obsah kakaové hmoty: 66
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Mexiko
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5
Bio: ano
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 66
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AS Avatar autora | 11.4.2022
Za mňa jedna z najlepších čokolád! Mimoriadne prekvapivá chuť, horká, jemne sladká a zároveň neskutočne lahodná, dlho vydrží v ústach, rozplýva sa a prekvapuje ďalšími a ďalšími, éééé neviem sa ani vyjadriť. Jednoducho si ju kúpte a zažijete dlhotrvajúci pôžitok z dokonalej čokolády.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775