Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%

Neohodnoceno
Výrobce: Michel Cluizel
124 Kč 107,83 Kč bez DPH
Skladem (170 ks)

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severo-západě Madagaskaru a pěstuje vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné práškové mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a gluten.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 70 g
Energie v kJ 2523,94 1766,76
Energie v kcal 603,81 422,67
Tuky v g 46,4 32,48
    z toho nasycené tuky v g 28,74 20,12
Sacharidy v g 38 26,6
    z toho cukry v g 31,6 22,12
Bílkoviny v g 10,32 7,23
Sůl v g 0,28 0,2

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.07 kg
Obsah kakaové sušiny: 50
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 70

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: