Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%
Kód: MCN-69191Detailní popis produktu
Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%
Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severo-západě Madagaskaru a pěstuje vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
Složení: plnotučné práškové mléko, kakaová hmota (kakao a čisté kakaové máslo z plantáže Mangaro), třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2523,94 |
Energie v kcal | 603,81 |
Tuky v g | 46,4 |
z toho nasycené tuky v g | 28,74 |
Sacharidy v g | 31,66 |
z toho cukry v g | 31,6 |
Bílkoviny v g | 10,32 |
Sůl v g | 0,12 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.07 kg |
? Obsah kakaové sušiny: | 50 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | mléčná |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 70 |
FejkA: | A |
FejkB: | B |
FejkC: | C |
FejkD: | D |
FejkE: | E |
doporučuji
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.