Vánoce řádí :-). Poslední šance na doručení do Vánoc! Objednávejte nejpozději v pondělí 16. 12.

Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%

Kód: MCN-69191
129 Kč 112,17 Kč bez DPH
Skladem (94 ks)

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severo-západě Madagaskaru a pěstuje vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: plnotučné práškové mléko, kakaová hmota (kakao a čisté kakaové máslo z plantáže Mangaro), třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523,94
Energie v kcal 603,81
Tuky v g 46,4
    z toho nasycené tuky v g 28,74
Sacharidy v g 31,66
    z toho cukry v g 31,6
Bílkoviny v g 10,32
Sůl v g 0,12

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.07 kg
? Obsah kakaové sušiny: 50
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 70
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 28.2.2019
+ vážně chutná
- rychle mizí

doporučuji
5
JP Avatar autora | 24.10.2018
Moje nejoblíbenější mléčná. Děkuji Micheli!
5
ŠŠ Avatar autora | 29.8.2018
Boží! A to jsem si myslel, že mléčné nemusím... hmm... jdu ji dojíst :-)
5
EP Avatar autora | 17.8.2018
Právem omedailovaná! :-) Lahůdka!
5
MM Avatar autora | 15.8.2018
Podle mně nejlepší mléčná čokoláda co existuje. Společně s Mélissou od Praluse. Nemá chybu.
5
KK Avatar autora | 13.8.2018
Tahle je až neuvěřitelně dobrá. Už jsem měla hodně kvalitních mléčných čokolád, ale tahle je úplný "top". Nejradši ji nechávám pomaličku rozpouštět na jazyku. No a jedno mínus má: nevydrží dýl jak dvacet minut od otevření :)

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.