Degustační sada Francois Pralus Intro 10

Kód: CBDSFP01
129 Kč 112,17 Kč bez DPH
Skladem (98 ks)

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami Francois Pralus. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté). Součástí jsou podrobné tištěné degustační poznámky a degustační postup jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Francois Pralus „Intro Pralus 10“

Součástí sady jsou podrobné tištěné degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami a kávoládami Francois Pralus.

Degustační sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté).

Tmavé single-origin čokolády obsažené v degustační sadě:

Mléčná single-origin čokoláda v degustační sadě:

Kávolády v degustační sadě:

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Madagascar Criollo 100%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Dark Organic Chocolate Bar
  • Madagascar Criollo 100%: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Upozornění: obrázek není přesný - je pouze ilustrativní. V deustační sadě jsou nyní jiné miničokoládky než v ní bývaly. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.

Složení: 

  • Madagascar Criollo 100%: kakao, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • hořké čokolády 75%: kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • Mélissa Milk Criollo 45%: kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
  • tmavá kávoláda Carre de Café noir: káva - 100% arabica, čisté kakaové máslo, cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • mléčná kávoláda Carre de Café au lait: čisté kakaové máslo, sušené mléko, káva - 100% arabica, cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty 100% čokolády/ výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2364
Energie v kcal 571
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 24
    z toho cukry v g 2
Bílkoviny v g 12
Sůl 0,01

   

Nutriční hodnoty Mélissa 45% / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2449
Energie v kcal 589
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 27
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 27
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g

0,17

 

Nutriční hodnoty 75% čokolády / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

 

Nutriční hodnoty tmavá kávoláda / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2184
Energie v kcal 527
Tuky v g 35,2
    z toho nasycené tuky v g 20,3
Sacharidy v g 35,5
    z toho cukry v g 30,5
Bílkoviny v g 7,1
Sůl v g 0,02

 

Nutriční hodnoty mléčná kávoláda / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2355
Energie v kcal 567
Tuky v g 38,9
    z toho nasycené tuky v g 23,5
Sacharidy v g 41,5
    z toho cukry v g 35,6
Bílkoviny v g 8,7
Sůl v g 0,2

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
Obsah kakaové sušiny: 45, 75, 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Ekvádor, Ghana, Indonésie, Kolumbie, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Trinidad, Venezuela
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
CBDSFP01 1000 CBDSFP01 1000
5
PP Avatar autora | 6.12.2018
Ideální formát na malou pozornost pro paní doktorku :)
CBDSFP01 1000 CBDSFP01 1000
5
ZZ Avatar autora | 18.10.2018
Oceňuju to, že jste tam dali i tu mléčnou a stovku. Pěknej "průřez tvorbou pana Praluse" :)