V létě odesíláme jen v chladnějších dnech (nepřeje-li si zákazník jinak). Předpověď kontrolujeme pro ČR i SR. Doprava od 49 Kč a 2.99 EUR. Více info.

Degustační sada Francois Pralus Intro 10

Kód: CBDSFP01
129 Kč 112,17 Kč bez DPH
Skladem (65 ks)

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami Francois Pralus. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté). Součástí jsou podrobné tištěné degustační poznámky a degustační postup jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Francois Pralus „Intro Pralus 10“

Součástí sady jsou podrobné tištěné degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami a kávoládami Francois Pralus.

Degustační sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45% čokoládu, 1 čokoládu 100%, 1 tmavou kávoládu espresso a 1 mléčnou kávoládu latté).

Tmavé single-origin čokolády obsažené v degustační sadě:

Mléčná single-origin čokoláda v degustační sadě:

Kávolády v degustační sadě:

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Madagascar Criollo 100%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Dark Organic Chocolate Bar
  • Madagascar Criollo 100%: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • Mélissa Milk Criollo 45%: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Upozornění: obrázek není přesný - je pouze ilustrativní. V deustační sadě jsou nyní jiné miničokoládky než v ní bývaly. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.

Složení: 

  • Madagascar Criollo 100%: kakao, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • hořké čokolády 75%: kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • Mélissa Milk Criollo 45%: kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
  • tmavá kávoláda Carre de Café noir: káva - 100% arabica, čisté kakaové máslo, cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
  • mléčná kávoláda Carre de Café au lait: čisté kakaové máslo, sušené mléko, káva - 100% arabica, cukr, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty 100% čokolády/ výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2364
Energie v kcal 571
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 24
    z toho cukry v g 2
Bílkoviny v g 12
Sůl 0,01

   

Nutriční hodnoty Mélissa 45% / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2449
Energie v kcal 589
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 27
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 27
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g

0,17

 

Nutriční hodnoty 75% čokolády / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

 

Nutriční hodnoty tmavá kávoláda / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2184
Energie v kcal 527
Tuky v g 35,2
    z toho nasycené tuky v g 20,3
Sacharidy v g 35,5
    z toho cukry v g 30,5
Bílkoviny v g 7,1
Sůl v g 0,02

 

Nutriční hodnoty mléčná kávoláda / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2355
Energie v kcal 567
Tuky v g 38,9
    z toho nasycené tuky v g 23,5
Sacharidy v g 41,5
    z toho cukry v g 35,6
Bílkoviny v g 8,7
Sůl v g 0,2

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
Obsah kakaové sušiny: 45, 75, 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Ekvádor, Ghana, Indonésie, Kolumbie, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Trinidad, Venezuela
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
CBDSFP01 1000 CBDSFP01 1000
5
PP Avatar autora | 6.12.2018
Ideální formát na malou pozornost pro paní doktorku :)
CBDSFP01 1000 CBDSFP01 1000
5
ZZ Avatar autora | 18.10.2018
Oceňuju to, že jste tam dali i tu mléčnou a stovku. Pěknej "průřez tvorbou pana Praluse" :)

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například “Grand Prix du Festival International du Chocolat” či “Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.”

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Kde se nachází Ostrov vůní s kakaovou plantáží Francois Pralus? Co je to „Praluliné“? A další zajímavosti o čokoládovně Francois Pralus se dozvíte zde.