Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
Plantážní hořké miničokoládky Michel Cluizel (min. 70%) za výrobní cenu v rozevíracím...
Čokoládová cesta kolem světa. Degustační sada jedno-oblastních (single-origin) čokolád...
Cenově výhodná sada 100 ks hořkých plantážních miničokolád Michel Cluizel ze 7 slavných...
Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda. Čokoláda má velmi hladkou, sametovou texturu s...
Cenově výhodná sada 10 ks hořkých plantážních miničokolád Michel Cluizel ze 7 slavných...
Bílá čokoláda s ibiškem a vanilkou je nejen v sortimentu Krak naprosto jedinečná....
Tato 38% bílá čokoláda s rakytníkem Vás zaujme již na první pohled svou barvou – je...
Tato komplexní a intenzivní 100% čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v Peru je plná...
V regionu Cuzco v Peru se pěstuje kakao "Chuncho", které roste v údolí Quillabamba pod...
100% čokoláda z báječných, pečlivě vybraných kakaových bobů z Peru. Budete překvapeni...
70% trea-to-bar (od stromu k tabulce) miničokoláda z bílých kakaových bobů regionu...
70% trea-to-bar čokoláda z bílých kakaových bobů regionu Piura kombinuje krémovou...
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na vlastní...
Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z...
Jemná 75% čokoláda připravená z odrůdy kakaových bobů Trinitario pěstovaných na...
Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75%...
75% tmavá čokoláda z kakaových bobů z Brazílie. Čokoláda má krémovou konzistenci, jakou...
Vyzkoušejte 75% single origin čokoládu z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na...
Tato 75% čokoláda z kakaových bobů odrůdy Piura Bianco z Peru se vyznačuje tím, že je...
Arhuakové jsou domorodý kmen z pohoří Sierra Nevada v severní Kolumbii. Tamější krajina...
Extra tmavá čokoláda vyrobená ze vzácného ekvádorského kakaa Nacional Arrriba,...
V okolí jezera Lachuá v Guatemale se pěstuje kakao společně s banány, kardamomem a...
Ochutnejte lahodnou tmavou čokoládu s tradiční giandujou – lískooříškovým krémem z...