Degustační sada Michel Cluizel Rainbow Plantation 65–70%
Kód: CBDS-MC-RPDetailní popis produktu
Degustační sada Michel Cluizel Rainbow Plantation 65 – 70%
Degustační sada sedmi vybraných tmavých čokolád Michel Cluizel pro čokoznalce, kteří rádi objevují jemné rozdíly chutí kakaových bobů z různých oblastí. Kakaové boby pro každou čokoládu byly vypěstovány na jediné plantáži, jejíž název tabulka nese. Dárkově svázáno saténovou stužkou s ozdobným nápisem čokobanka.cz.
Chcete čokoládu ochutnávat jako znalci? Stáhněte si k sadě DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE V PDF, které vás vaší domácí degustací čokolád provedou.
Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa od roku 1997. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandardní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.
Do degustační sady jsme pro vás vybrali tyto tmavé čokolády (Tip: Nahlédněte do detailních popisů čokolád):
- Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská republika)
- El Jardin 69% (Kolumbie)
- Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
- Riachuelo Noir 70% (Brazílie)
- Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
- Laguna Noir 70% (Guatemala)
- Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- El Jardin: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- Los Ancones: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- Los Ancones: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- Los Ancones: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
- Vila Gracinda: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Laguna Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
- Mangaro Noir: zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- Mangaro Noir: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- Mangaro Noir: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
Pozor: V případě, že potřebujete více degustačních sad než máme na skladě, napište nám zprávu a my vám obratem vyrobíme sad, kolik si budete přát!
Složení čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Balení, hmotnost a rozměry: Balíček 7 čokolád svázaný saténovou stužkou s logem Čokobanka.cz s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 490 g (7×70 g), 161×79×cca 80 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386,19 |
Energie v kcal | 570,86 |
Tuky v g | 40,61 |
z toho nasycené tuky v g | 25,78 |
Sacharidy v g | 37,015 |
z toho cukry v g | 32,14 |
Bílkoviny v g | 6,96 |
Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.49 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65, 66, 67, 69, 70 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Trinitario, Forastero |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 490 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775