Chocolate Hill Peru Criollo 77% bez cukru s chilli a malinami

Kód: CHTCBC34
93 Kč 80,87 Kč bez DPH
Skladem (29 ks)

Tmavá, 77%, low carb čokoláda, připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z Peru. Kombinace výtečné chuti čokolády se svěží, aromatickou chutí malin a ohnivého chilli, odrůdy Cayenne Yellow si vás okamžitě získá. Tato čokoláda je bez cukru, slazená pouze přírodním sladidlem erythritolem, které nijak nemění chuť čokolády a zjemněná přirozeně sladkými zamletými mandlemi a kešu oříšky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chocolate Hill Peru Criollo 77% bez cukru s chilli a malinami

Tmavá, 77%, low carb čokoláda, připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z Peru. Kombinace výtečné chuti čokolády se svěží, aromatickou chutí malin a ohnivého chilli, odrůdy Cayenne Yellow si vás okamžitě získá. Tato čokoláda je bez cukru, slazená pouze přírodním sladidlem erythritolem, které nijak nemění chuť čokolády a zjemněná přirozeně sladkými zamletými mandlemi a kešu oříšky.

Vzácná odrůda Criollo propůjčuje čokoládě ovocné tóny a minimum hořkých tónů. Maliny si, díky sušení mrazem, zachovávají překvapivě svěží aroma a podtrhují chuť kakaových bobů. Jako dodavatel chilli byla vybrána česká farma World of Chilli. Jejich chilli z rozlehlých foliovníků na jihu Moravy jsou pěstovány ručně a s vybranou pečlivostí od semínka, přes rostlinku až po konečný produkt. Odrůda, vybraná do této čokolády je s příjemnou, nikoli přebíjející, ostrostí ("Pěkně zapálí, ale nespálí").

Tato čokoláda je v limitované edici! Vzhledem k výběru lokálně vypěstovaných chilli papriček se může stát, že v produkci čokolády bude pauza dokud nedorostou další.

Díky nízkému procentu cukrů v této čokoládě, je čokoláda vhodná i pro diabetiky nebo pro ty, kteří si hýčkají rovnovážný stav v těle, ovlivňovaný změnou glykemického indexu. 100 g této čokolády obsahuje pouze 1,4 g cukru (přirozený obsah cukru v kakaových bobech, kešu oříšcích a mandlích). Z 15,4 g sacharidů je v čokoládě 12,5 g cukerného alkoholu (erythritol, který se v těle nemetabolizuje). Erythritol je sladidlo, získávané z přírodních zdrojů, běžně se vyskytujících v mnoha druzích ovoce a obilnin. Více si o něm můžete přečíst v našem článku.

Složení: kakaové boby, kakaové máslo, sladidlo erythritol (12,5 %), kešu ořechy, mandle, lyofilizované jahody (mrazem sušené) (3,18 %), papričky Cayenne Yellow. Obsah kakaové sušiny nejméně 77 %. Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

Doporučení: Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

Hmotnost a balení: 62,2 g, 15.3 x 9 x 1.5 cm

Brněnská čokoládovna Chocolate Hill je svěží vítr na naší čokoládové scéně. Její zakladatel Antonín Branč, kterému nikdo neřekne jinak než Tony, je dobrodruh tělem i duší a všeuměl se zlatýma českýma ručičkama k tomu ;) Na svých toulkách navštívil mnoho kakaových plantáží a umění čokolatiérskému se učil hezky v teple na Karibském ostrově Granadě. Tento manuálně překvapivě zručný muž si pak většinu strojů na výrobu čokolády sám vyrobil a nyní v Brně vyrábí prvotřídní čokoládu z těch nejlepších surovin. Více podrobností o čokoládovně Chocolate Hill naleznete na www.cokobanka.cz/chocolate-hill

Nutriční hodnoty / výživové údaje 
100 g
Energie v kJ 2156
Energie v kcal 524
Tuky v g 47,8
    z toho nasycené tuky v g 26,5
Sacharidy v g 15,9
    z toho cukerné alkoholy 12,5
    z toho cukry v g 2,1
Bílkoviny v g 9,9
Sůl v g 0,1

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.068 kg
Obsah kakaové sušiny: 77
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, chilli, maliny
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dietní info: Bez lepku a pšenice, Bez sójového lecitinu, Dia (bez cukru), Vhodné pro vegetariány, Low carb (nízkokalorická)
Původ kakaových bobů: Peru
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 62

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Chocolate Hill

Brněnská čokoládovna Chocolate Hill je svěží vítr na naší čokoládové scéně.

Její zakladatel Antonín Branč, kterému nikdo neřekne jinak než Tony, je dobrodruh tělem i duší a všeuměl se zlatýma českýma ručičkama k tomu ;) Na svých toulkách navštívil mnoho kakaových plantáží a umění čokolatiérskému se učil hezky v teple na Karibském ostrově Granadě. Tento manuálně překvapivě zručný muž si pak většinu strojů na výrobu čokolády sám vyrobil a nyní v Brně vyrábí prvnotřídní čokoládu z těch nejlepších surovin. Oblíbil si zejména aromatickou odrůdu kakaových bobů Criollo pro její svůdné ovocné chuťové tóny.

Výsledkem je poctivá čokoláda s bohatým a pestrým spektrem chutí a vůní. Mrkněte na video z čokoládovny!