Chocolate Hill Peru Criollo mléčná 52% bez cukru

Kód: CHTCBC21
96 Kč 83,48 Kč bez DPH
Skladem (38 ks)

Vysokoprocentní 52% mléčná low carb čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z Peru. Vyznačuje se krémovou, smetanovou chutí, díky kvalitnímu sušenému mléku, mletým ořechům a mandlím a kakaovému máslu. Slazena je přírodním sladidlem erythritolem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chocolate Hill Peru Criollo mléčná 52% bez cukru 

Vysokoprocentní 52% mléčná low carb čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z Peru. Vyznačuje se krémovou, smetanovou chutí, díky kvalitnímu sušenému mléku, mletým ořechům a mandlím a kakaovému máslu. Slazena je přírodním sladidlem erythritolem, který dodává příjemnou sladkou chuť bez cizích aromat. Vzácná odrůda criollo propůjčuje čokoládě ovocné tóny a minimum hořkých tónů. Její chuť vás překvapí svojí hedvábností a intenzivní čokoládovostí. 

Díky nízkému procentu cukrů v této čokoládě, je čokoláda vhodná i pro diabetiky nebo pro ty, kteří si hýčkají rovnovážný stav v těle, ovlivňovaný změnou glykemického indexu. Jeden čtvereček šedesáti gramové tabulky obsahuje 0,855 g cukrů (většinově laktózu), což je velmi přijatelná hodnota a můžete si tak pár čtverečků dopřát bez výčitek (hledáte-li nižší obsah cukru, vyzkoušejte čokoládu bez cukru s vyšším obsahem kakaa). Erythritol je sladidlo, získávané z přírodních zdrojů, běžně se vyskytujících v mnoha druzích ovoce a obilnin, které se v těle nemetabolizuje. Více si o něm můžete přečíst v našem článku.

Složení: kakaové boby, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13%), kešu ořechy, mandle pražené. Obsah kakaové sušiny nejméně 52%. Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.

Doporučení: Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

Hmotnost a balení: 60 g, 15.3 x 9 x 1.5 cm

Brněnská čokoládovna Chocolate Hill je svěží vítr na naší čokoládové scéně. Její zakladatel Antonín Branč, kterému nikdo neřekne jinak než Tony, je dobrodruh tělem i duší a všeuměl se zlatýma českýma ručičkama k tomu ;) Na svých toulkách navštívil mnoho kakaových plantáží a umění čokolatiérskému se učil hezky v teple na Karibském ostrově Granadě. Tento manuálně překvapivě zručný muž si pak většinu strojů na výrobu čokolády sám vyrobil a nyní v Brně vyrábí prvotřídní čokoládu z těch nejlepších surovin. Více podrobností o čokoládovně Chocolate Hill naleznete na www.cokobanka.cz/chocolate-hill

Nutriční hodnoty / výživové údaje 
100 g
Energie v kJ 2010
Energie v kcal 485
Tuky v g 43,5
    z toho nasycené tuky v g 24,2
Sacharidy v g 25,4
    z toho cukerné alkoholy 13,0
    z toho cukry v g 10,9
Bílkoviny v g 15,8
Sůl v g 0,1

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 52
Příchuť čokolády: - S PŘÍCHUTÍ, -- Ořechy & Semínka, kešu, mandle
Druhy čokolády: mléčná
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez cukru/ Dia, Bez lepku a pšenice, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Peru
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 60
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
5
DG Avatar autora | 27.5.2020
Chutná to jinak než klasická mléčná čokoláda. Chvilku mi trvalo, než jsem jí přišla na chuť. Ale teď už bez ní nevydržím :)
5
H Avatar autora | 15.5.2020
S předchozím negativním hodnocením si dovolím trochu nesouhlasit. Od Chocolate Hill si kupuji i cukrem slazenou mléčnou. A ta krásně křupe. Tuto ale vnímám jako zdravou variantu, jelikož je bez přidaných cukrů. A s nějakými chuťovými kompromisy logicky počítám. Mezi čokoládami bez cukru u mě tato značka vede před všemi dia čokoládami, které většinou obsahují nekvalitní sladidla. Dělají ji i ve formě malých tyčinek, na těch hodně ujíždím.
1
AZ Avatar autora | 9.3.2020
Mám ráda vysokoprocentní mléčné čokolády a v čokobance jsem byla vždy moc spokojena, ale tuto čokoládu nedoporučuji. Čokoláda je bez lesku, bez vůně, při zlomu nekřupe, chuť není dobrá (myslela jsem, že je to sladidlem, ale není), navíc hrozný obal.

Čokoláda Chocolate Hill

Brněnská čokoládovna Chocolate Hill je svěží vítr na naší čokoládové scéně.

Její zakladatel Antonín Branč, kterému nikdo neřekne jinak než Tony, je dobrodruh tělem i duší a všeuměl se zlatýma českýma ručičkama k tomu ;) Na svých toulkách navštívil mnoho kakaových plantáží a umění čokolatiérskému se učil hezky v teple na Karibském ostrově Granadě. Tento manuálně překvapivě zručný muž si pak většinu strojů na výrobu čokolády sám vyrobil a nyní v Brně vyrábí prvnotřídní čokoládu z těch nejlepších surovin. Oblíbil si zejména aromatickou odrůdu kakaových bobů Criollo pro její svůdné ovocné chuťové tóny.

Výsledkem je poctivá čokoláda s bohatým a pestrým spektrem chutí a vůní. Mrkněte na video z čokoládovny!