V létě za Vás hlídáme teploty a čokoládu odesíláme (po dohodě s Vámi) v nejvhodnějším okamžiku, aby dorazila v pořádku.

Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů

Kód: MKTC16
109 Kč 94,78 Kč bez DPH 145,33 Kč / 100 g
Skladem (173 ks)

Smělá a poutavá 100% hořká čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru s kousky kakaových bobů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů

Smělá a poutavá 100% hořká čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru s kousky kakaových bobů. Velmi tmavá čokoláda, ve své chuti odvážná a silná. Když necháte čokoládu roztát na jazyku, ucítíte silné aroma kakaových bobů z Madagaskaru s ovocným podtónem. Křupavé kousky bobů dodávají čokoládě rustikální nádech.

Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Na obrázku je portrét muže z kmene Bezanozano. Tento kmen žije hlavně na středovýchodním pobřeží Madagaskaru. Lidé tohoto kmene žili v opeveněných vesnicích na hřebenech hor. specializovali se na přepravu zboží mezi hlavním městem a východním pobřežím Madagaskaru. Zboží nosili na zádech.

 

Složení: kakaové boby, kousky kakaových bobů. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin.

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2661,72
Energie v kcal 635,72
Tuky v g 51,02
    z toho nasycené tuky v g 11,72
Sacharidy v g 30,54
    z toho cukry v g 0
Bílkoviny v g 13,6
Sůl v g 0,02

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 100
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs)
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez cukru/ Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
Značka: Menakao
Obsah kakaové hmoty: 100
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 8.11.2020
+ plná, sýta chuť, dlho zostáva na jazyku
4
Avatar autora | 12.5.2020
je hodně dobrá. skoro tak dobrá jak stoprocentka od Frncois Pralus. ale nemá na ni. škoda že je pralus teď po karanténě vyprodaný. :(

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775