Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů
Kód: MKTC16Detailní popis produktu
Čokoláda Menakao Madagaskar 100% s kousky kakaových bobů
Smělá a poutavá 100% hořká čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru s kousky kakaových bobů. Velmi tmavá čokoláda, ve své chuti odvážná a silná. Když necháte čokoládu roztát na jazyku, ucítíte silné aroma kakaových bobů z Madagaskaru s ovocným podtónem. Křupavé kousky bobů dodávají čokoládě rustikální nádech.
Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Na obrázku je portrét muže z kmene Bezanozano. Tento kmen žije hlavně na středovýchodním pobřeží Madagaskaru. Lidé tohoto kmene žili v opeveněných vesnicích na hřebenech hor. specializovali se na přepravu zboží mezi hlavním městem a východním pobřežím Madagaskaru. Zboží nosili na zádech.
Složení: kakaové boby, kousky kakaových bobů. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin.
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2661,72 |
Energie v kcal | 635,72 |
Tuky v g | 51,02 |
z toho nasycené tuky v g | 11,72 |
Sacharidy v g | 30,54 |
z toho cukry v g | 0 |
Bílkoviny v g | 13,6 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775