Tmavá horká čokoláda Los Ancones 67% Bio 100 g

Kód: MC-20496-G100
Akce Sleva Oceněná Bio
139 Kč –14 % 119 Kč 106,25 Kč bez DPH 119 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

67% tmavá plantážní čokoláda od Michela Cluizela ve formě peciček. Vyhledávaná je pro svou jemnost a svěží ovocné tóny,  které k vám dopluly z Karibiku - z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů, do čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé čokolády.  Tuto čokoládu již neprodáváme. Můžete mít od Cluizela horkou bílou čokoládu Elianza.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tuto čokoládu již neprodáváme. Můžete mít od Cluizela horkou bílou čokoládu Elianza.

67% tmavá plantážní čokoláda od Michela Cluizela ve formě peciček. Vyhledávaná je pro svou jemnost a svěží ovocné tóny,  které k vám dopluly z Karibiku - z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. kakaové boby odrůdy Trinitario tam pěstuje rodina Rizkových v bio kvalitě, již od roku 1903. V čokoládě objevíte chuť malin, limetek, meruňěk, broskví, rybízu a dokonce i zelených oliv. 

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 1. 12. 2022

 Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, krémů, dezertů, dortů, do čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizovaná pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé čokolády. 

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–100 g čokolády (2–4 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte, až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Čokoláda Los Ancones v tabulkové podobě získala řadu ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
  • pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 100 g, 110 x 185 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386,2
Energie v kcal 570,86
Tuky v g 41,75
    z toho nasycené tuky v g 25,88
Sacharidy v g 45,75
    z toho cukry v g 32,19
Bílkoviny v g 6,94
Sůl v g 0,01

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775