Horká čokoláda Francois Pralus Cacao Show 75%

333 Kč 289,57 Kč bez DPH
Skladem (48 ks)

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Horká čokoláda Francois Pralus „Cacao Show“ 75%

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Čokoláda, která oslnila porotu na Akademii Čokolády v roce 2009 natolik, že jim nezbylo než jí udělit zlatou medaili. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru. Čokoláda má formu prášku pro snadné rozpouštění a je balena ve stylové plechové dóze.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie: Best Unflavoured Drinking Chocolate

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Složení: nízkotučný kakaový prášek, kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů).  Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a rozměry: 250 g – plechová dóza, 115×120×55 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 1873
Energie v kcal 451
Tuky v g 27
    z toho nasycené tuky v g 17
Sacharidy v g 23
    z toho cukry v g 8,9
Bílkoviny v g 18
Sůl v g 0,03

Doplňkové parametry

Kategorie: Horká čokoláda a kakao
Hmotnost: 0.25 kg
Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: hořké
Druh: čokoláda
Hmotnost: 250
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
JP Avatar autora | 24.10.2018
Dva týdny nám dělala snídani krásnější.
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
KK Avatar autora | 12.9.2018
Tuhle mám doma schovanou :) Je to taková moje malá neřest.
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
ZZ Avatar autora | 21.8.2018
Jemná a zároveň intenzivní. Naše víkendová radost s přítelkyní :)