Horká čokoláda Francois Pralus Cacao Show 75%

Kód: FPHC03
339 Kč 294,78 Kč bez DPH
Skladem (62 ks)

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Horká čokoláda Francois Pralus „Cacao Show“ 75%

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Čokoláda, která oslnila porotu na Akademii Čokolády v roce 2009 natolik, že jim nezbylo než jí udělit zlatou medaili. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru. Čokoláda má formu prášku pro snadné rozpouštění a je balena ve stylové plechové dóze.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie: Best Unflavoured Drinking Chocolate

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Složení: nízkotučný kakaový prášek, kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů).  Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a rozměry: 250 g – plechová dóza, 115×120×55 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 1873
Energie v kcal 451
Tuky v g 27
    z toho nasycené tuky v g 17
Sacharidy v g 23
    z toho cukry v g 8,9
Bílkoviny v g 18
Sůl v g 0,03

Doplňkové parametry

Kategorie: Horká čokoláda a kakao
Hmotnost: 0.25 kg
Obsah kakaové sušiny: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: hořké
Druh: čokoláda
Hmotnost: 250
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Stala se již standartní součástí naší kuchyně. Nedělní relax po obědě si bez ní už nedovedu představit.
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
JP Avatar autora | 24.10.2018
Dva týdny nám dělala snídani krásnější.
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
KK Avatar autora | 12.9.2018
Tuhle mám doma schovanou :) Je to taková moje malá neřest.
FPHC03 1000 FPHC03 1000
5
ZZ Avatar autora | 21.8.2018
Jemná a zároveň intenzivní. Naše víkendová radost s přítelkyní :)

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například “Grand Prix du Festival International du Chocolat” či “Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.”

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Kde se nachází Ostrov vůní s kakaovou plantáží Francois Pralus? Co je to „Praluliné“? A další zajímavosti o čokoládovně Francois Pralus se dozvíte zde.