Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
![chocolate tree tmava cokolada liskooriskova gianduja cokobanka cz 1024](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.cokobanka.cz/user/shop/detail/6258_chocolate-tree-tmava-cokolada-liskooriskova-gianduja-cokobanka-cz-1024.jpg?66044cd2
)
Ochutnejte lahodnou tmavou čokoládu s tradiční giandujou – lískooříškovým krémem z...
![quantu tmava cokolada gran blanco cokobanka cz 500](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.cokobanka.cz/user/shop/detail/6207_quantu-tmava-cokolada-gran-blanco-cokobanka-cz-500.png?6601a4d9
)
Tmavá 70% čokoláda ze vzácných kakaových bobů odrůdy Piura Blanco, díky kterým je...