Čokoláda Standout Chocolate Sambirano Madagascar 70%
Kód: STA-1060Detailní popis produktu
Čokoláda Standout Chocolate Sambirano Madagascar 70% 50 g
Tmavá čokoláda z kakaových bobů pěstovaných v údolí Sambirano na Madagaskaru na pozemcích Bertila Akessona. Samotná čokoláda je velmi ovocitá, cítíme citrusovou kyselost a na konci tóny ananasu a hroznů.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- 3 hvězdy, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate Awards, Londýn, 2021
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2020 Europe
Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka.
Hmotnost: 50 g
Standout Chocolate je švédská čokoládovna, která se zaměřuje se na co největší udržitelnost svých výrobků. Čokolády jsou ručně vyráběné bean-to-bar jen z kakaových bobů a třtinového cukru. Kromě excelentních ingrediencí si zakládají také na komunikaci s pěstiteli kakaa a jejich adekvátnímu ohodnocení – tím je dále zajištěna dlouhodobě vysoká kvalita kakaa, ale i dobré životní a pracovní podmínky všech, kteří se na výrobě jejich čokolád podílejí. Udržitelnost aplikují také na obaly – vnitřní obal čokolády je z kompostovatelného biofilmu, vnější pak z recyklovaného papíru. Tyto unikátní čokolády tak nezatěžují planetu a požitek z nich je ještě větší.
Cena Great Taste Award je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům.
Academy of Chocolate v Londýně je největší soutěží specializovanou na čokoládu. Kromě udílení cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2455 |
| Energie v kcal | 585 |
| Tuky v g | 41 |
| z toho nasycené tuky v g | 24 |
| Sacharidy v g | 45 |
| z toho cukry v g | 30 |
| Bílkoviny v g | 9 |
| Sůl v g | 0 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.05 kg |
| EAN: | 7350101590119 |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
| Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
| Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
| ? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Druh čokolády: | tmavá |
| Hmotnost: | 50 |
| Značka: | Standout Chocolate |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Standout Chocolate je švédská čokoládovna, která se zaměřuje se na co největší udržitelnost svých výrobků. Čokolády jsou ručně vyráběné bean-to-bar jen z kakaových bobů a třtinového cukru. Kromě excelentních ingrediencí si zakládají také na komunikaci s pěstiteli kakaa a jejich adekvátnímu ohodnocení – tím je dále zajištěna dlouhodobě vysoká kvalita kakaa, ale i dobré životní a pracovní podmínky všech, kteří se na výrobě jejich čokolád podílejí. Udržitelnost aplikují také na obaly – vnitřní obal čokolády je z kompostovatelného biofilmu, vnější pak z recyklovaného papíru. Tyto unikátní čokolády tak nezatěžují planetu a požitek z nich je ještě větší.
