Čokoláda Fjak Madagascar 70%

Kód: FJK-800
Oceněná
Značka: Fjak
205 Kč 183,04 Kč bez DPH 386,79 Kč / 100 g
Skladem (50 ks)

Tato tmavá 70% single origin čokoláda z madagaskarské plantáže Sambirano Valley má bohaté tóny černých třešní a citrusů. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Fjak Madagascar 70% 53 g

Tmavá 70% single origin čokoláda z kakaových bobů z Sambirano Valley na Madagaskaru, kde má švédský čokolatiér Bertil Åkesson plantáž. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaa – 70 % – bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 European Final
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 World Final

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo – vše v kvalitě. Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a lepku.

Hmotnost : ± 53 g

Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2460
Energie v kcal 588
Tuky v g 41
    z toho nasycené tuky v mg 28
Sacharidy v g 40
    z toho cukry v g 30
Bílkoviny v g 6
Sůl v g 0

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.053 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: tmavá
Hmotnost: 53
Obsah kakaové hmoty: 70
Značka: Fjak

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Fjåk Sjokolade

Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů. Celý proces výroby čokolády probíhá v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.