Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

Kód: MKTC01N
Oceněná
Značka: Menakao
119 Kč 103,48 Kč bez DPH 158,67 Kč / 100 g
Skladem (66 ks)

Na začátku osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevíte zde i chuťové tóny másla, mléka a smetany.  Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

Na začátku osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevíte zde i chuťové tóny másla, mléka a smetany.  Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Pro milovníky ušlechtilých nápojů doporučujeme k této čokoládě tyto rumy: Zaya, Zacapa, Malteco a Diplomatico.

Údolí řeky Sambirano má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Na obale uvidíte portrét ženy z kmene Mahafala (v překladu „Ti, kteří dělají tabu“ nebo „Ti, kteří dělají lidi šťastnými“). Tito lidé z jihozápadu Madagaskaru svým náčelníkům a králům stavěli hrobky, které je proslavily. Hrobky mají tvar kamenných čtverců, na kterých stojí dřevěné sochy „Aloalo“, neboli „posel“ mezi světy života a mrtvých. Účes ženy je charakteristýckým pro její kmen.

 Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • International Chocolate Awards, 2012

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Menakao Madagascar 72% (v angličtině)

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2487,25
Energie v kcal 594,07
Tuky v g 41,27
    z toho nasycené tuky v g 10,39
Sacharidy v g 42,96
    z toho cukry v g 36,5
Bílkoviny v g 12,7
Sůl v mg 0,03

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 72
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
Značka: Menakao
Obsah kakaové hmoty: 72
5
4x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 13.4.2020
x
5
IM Avatar autora | 6.12.2018
Úplně krásně ovocná.
5
JJ Avatar autora | 15.8.2018
Schválně jsem zkusil tu kombinaci s rumem, co doporučujete. Protože jsem si před nedávnem jeden dovezl z Kuby. No, fakt nekecáte. Hodně dobrý!

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení