Vánoce řádí :-). Poslední šance na doručení do Vánoc! Objednávejte nejpozději v pondělí 16. 12.

Čokoláda Menakao Madagaskar 80%

Kód: MKTC02N
109 Kč 94,78 Kč bez DPH
Skladem (91 ks)

80% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Robustní čokoláda syté chuti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao Madagaskar 80%

80% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Robustní čokoláda syté chuti.

Údolí řeky Sambirano má navíc specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189 × 104 × 10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2530,54
Energie v kcal 604,41
Tuky v g 43,93
    z toho nasycené tuky v g 11,8
Sacharidy v g 38,96
    z toho cukry v g 26,2
Bílkoviny v g 13,3
Sůl v mg 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové sušiny: 80
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány, Low carb (min 77 % kakaové hmoty)
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Intenzivní zážitek. Sytá chuť, trochu ovocitá.

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.