Tradiční horká mléčná čokoláda Bonnat 55% 3 kg
Kód: BNHC10Detailní popis produktu
Bonnat tradiční francouzská horká čokoláda pro profesionály - mléčná 55 % 3 kg
55 % mléčná čokoláda z dílny Stephana Bonnata ve formě čokoládových puků na přípravu tradiční francouzské horké čokolády nebo jako exkluzivní ingredience pro přípravu dezertů, dortů a jiných cukrářských výrobků. Sametová, intenzivní a jen pro opravdové znalce, kteří se k ní budou vracet již navždy! Tři kila čistého čokoládového zážitku v profesionálním opakovaně uzavíratelném balení.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, třtinový cukr, mléko
Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si cca 50 g čokolády (cca 2 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml cca 12% neslazené smetany (popř. mléka). Nalijte smetanu do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku. Vložte nádobu do horké vodní lázně v širším hrnci a zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu, popř. cukr. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost: 3000 g
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2516 |
| Energie v kcal | 604 |
| Tuky v g | 42,4 |
| z toho nasycené tuky v g | 26 |
| Sacharidy v g | 48,1 |
| z toho cukry v g | 32 |
| Bílkoviny v g | 7,6 |
| Sůl v g | 0,01 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Horká čokoláda a kakao |
|---|---|
| Hmotnost: | 3 kg |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 55 |
| Druhy čokolády: | mléčná |
| Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
| Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
| ? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Typ čokolády: | mléčné |
| Druh čokolády: | mléčné |
| Hmotnost: | 3000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
