Degustační sada Michel Cluizel Coffret Plantation
Kód: MCN-12935Detailní popis produktu
Degustační sada Michel Cluizel „Coffret Carres Chocolats de Plantation“
Kompletní degustační sada plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 28 jednotlivě balených čtverečků sedmi druhů plantážních tmavých a mléčných čokolád z těchto vyhlášených plantáží:
- Mangaro Noir 65% a Mangaro Lait 50% (Madagaskar),
- Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská republika),
- Mokaya Noir Bio 66% (Mexico),
- Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše),
- El Jardín 69% (Kolumbie),
- Riachuelo Noir 70% a Riachuelo Lait 51% (Brazílie),
- La Laguna 70% a Laguna Lait 47% (Guatemala).
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Luxusní papírová krabička je chráněna průhledným přebalem. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím popisy příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“
- stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best Milk – Bean to Bar“
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2007, kategorie „Best bean to bar“
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2007, kategorie „Best bean to bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005 – první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, sušené plnotučné mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a rozměry: 140 g, 257×88×30 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2418,79 |
Energie v kcal | 578,66 |
Tuky v g | 42,54 |
z toho nasycené tuky v g | 26,3 |
Sacharidy v g | 33,33 |
z toho cukry v g | 33,24 |
Bílkoviny v g | 7,77 |
Sůl v g | 0,04 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.14 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 47, 50, 51, 65, 66, 67, 69 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 140 |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Druh čokolády: | mléčná |
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775