Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Grué de Cacao Bio

Kód: MCTC-12320
Oceněná Bio
144 Kč 125,22 Kč bez DPH 144 Kč / 100 g
Skladem (32 ks)

70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé plantáže Los Ancones v Dominikánské republice slibuje intenzivní požitek ze silné, hořké čokoládové chuti, oživené křupáním při každém soustu. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% au Grue de Cacao Bio – s kousky kakaových bobů 100 g

70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé plantáže Los Ancones v Dominikánské republice slibuje intenzivní požitek ze silné, hořké čokoládové chuti, oživené křupáním při každém soustu. Čokoláda je v bio kvalitě, bez lepku a vhodná pro vegany.

Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 %.  Mléčné nově obsahují minimálně 47 % kakaových bobů. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obale se nyní dozvíte i název obasti/ plantáže, popř. základní chuťové poznámky.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2021 European final, kategorie „Tabulky s příchutí nebo kousky"

Složení: kakaové boby z oblasti Guayas (min 70 %), cukr, kakaové máslo, kousky pražených kakaových bobů (minimálně 10 %). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita: Michel Cluizel úzce spolupracuje s farmáři a podporuje je, aby zachovali tradiční způsoby pěstování kakaových bobů i jejich fermentaci. Zajišťuje jim férové podmínky pro zemědělství i život. Pro zachování specifických chutí Michel Cluizel využívá dlouhé pražení při nízkých teplotách. Aby dosáhl bezkonkurenčních chutí svých čokolád testoval Cluizel často i více než 20 kombinací způsobů fermentace a pražení. Samotné pražení, mletí a míchání kakaových bobů probíhá již ve Francii ve Voiron.

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
  • Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.

Hmotnost a velikost: 100 g, 161×79×10 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2399,74
Energie v kcal 574,1
Tuky v g 43,37
    z toho nasycené tuky v g 26,79
Sacharidy v g 31,62
    z toho cukry v g 27,34
Bílkoviny v g 7,83
Sůl v g 0,02

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs)
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs), === AMERIKA ===, Dominikánská republika, Ekvádor
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Obsah kakaové hmoty: 70
Požadované vastnosti: Bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775