Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Kód: MKTC06N
Oceněná
Značka: Menakao
159 Kč 141,96 Kč bez DPH 212 Kč / 100 g
Skladem (168 ks)

Vysokoprocentní mléčná čokoláda s nádechem vanilky a máslovými tóny, připomínající chuť karamelu. Je vytvořena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Půda je zde velmi bohatá na minerály a v údolí je specifické mikroklima. To vše dodává kakaovým bobům přirozeně sladkou chuť, bohatou na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Vysokoprocentní mléčná čokoláda s nádechem vanilky a máslovými tóny, připomínající chuť karamelu. Je vytvořena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Půda je zde velmi bohatá na minerály a v údolí je specifické mikroklima. To vše dodává kakaovým bobům přirozeně sladkou chuť, bohatou na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Obal zobrazuje obrázek ženy z kmene Merina („Lidé z Vysočiny“). Žijí v oblasti kolem dnešního hlavního města Antananarivo zvané Imerina, kam se dostali poté, co připluli na Madagaskar v 2. století př.n.l. z Indonésie nebo Malajsie.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 2 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Milk Bean-To-Bar“

Složení: třtinový cukr, kakaové boby, čisté kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, vanilka, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu a sezamu.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2519,7
Energie v kcal 601,82
Tuky v g 43,34
    z toho nasycené tuky v g 12,48
Sacharidy v g 41,44
    z toho cukry v g 40
Bílkoviny v g 11,5
Sůl v mg 0,21

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 65
Obsah kakaové hmoty: 45
Značka: Menakao
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
L Avatar autora | 10.4.2022
Výborná čokoláda, sametová, rozpouští se na jazyku, krásně se prolínají chutě vanilky a karamelu s ovocnými podtony, neni sladká. Návyková, i menší kousek ke kávě udělá užasný chuťový zážitek.
5
M Avatar autora | 30.1.2021
Tahle čokoláda byla fakt úžasná. Vůbec není sladká jako jiné pětačtyřicítky, což mi vyhovuje (mé dceři, zvyklé na Milky teda ne :-) a je úžasně hlaďounká..tenký plátek se krásně rozpouští na jazyku.Doporučuji
5
J Avatar autora | 13.11.2020
Fantastique!
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Výborná mléčná čokoláda. Baví mne na ní ta výrazná ovocitost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775