Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Kód: MKTC06N
109 Kč 94,78 Kč bez DPH
Skladem (122 ks)

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Údolí řeky Sambirano má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 3 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015

Složení: třtinový cukr, kakaové boby, čisté kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, vanilka, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu a sezamu.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2519,7
Energie v kcal 601,82
Tuky v g 43,34
    z toho nasycené tuky v g 12,48
Sacharidy v g 41,44
    z toho cukry v g 40
Bílkoviny v g 11,5
Sůl v mg 0,21

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové sušiny: 45
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 65
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Výborná mléčná čokoláda. Baví mne na ní ta výrazná ovocitost.

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.