Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Kód: MKTC06N
Oceněná
Značka: Menakao
119 Kč 103,48 Kč bez DPH 158,67 Kč / 100 g
Skladem (57 ks)

Vysokoprocentní mléčná čokoláda s nádechem vanilky a máslovými tóny, připomínající chuť karamelu. Je vytvořena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Půda je zde velmi bohatá na minerály a v údolí je specifické mikroklima. To vše dodává kakaovým bobům přirozeně sladkou chuť, bohatou na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Vysokoprocentní mléčná čokoláda s nádechem vanilky a máslovými tóny, připomínající chuť karamelu. Je vytvořena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Půda je zde velmi bohatá na minerály a v údolí je specifické mikroklima. To vše dodává kakaovým bobům přirozeně sladkou chuť, bohatou na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Obal zobrazuje obrázek ženy z kmene Merina („Lidé z Vysočiny“). Žijí v oblasti kolem dnešního hlavního města Antananarivo zvané Imerina, kam se dostali poté, co připluli na Madagaskar v 2. století př.n.l. z Indonésie nebo Malajsie.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 2 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Milk Bean-To-Bar“

Složení: třtinový cukr, kakaové boby, čisté kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, vanilka, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu a sezamu.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2519,7
Energie v kcal 601,82
Tuky v g 43,34
    z toho nasycené tuky v g 12,48
Sacharidy v g 41,44
    z toho cukry v g 40
Bílkoviny v g 11,5
Sůl v mg 0,21

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 65
Obsah kakaové hmoty: 45
Značka: Menakao
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
L Avatar autora | 10.4.2022
Výborná čokoláda, sametová, rozpouští se na jazyku, krásně se prolínají chutě vanilky a karamelu s ovocnými podtony, neni sladká. Návyková, i menší kousek ke kávě udělá užasný chuťový zážitek.
5
M Avatar autora | 30.1.2021
Tahle čokoláda byla fakt úžasná. Vůbec není sladká jako jiné pětačtyřicítky, což mi vyhovuje (mé dceři, zvyklé na Milky teda ne :-) a je úžasně hlaďounká..tenký plátek se krásně rozpouští na jazyku.Doporučuji
5
J Avatar autora | 13.11.2020
Fantastique!
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Výborná mléčná čokoláda. Baví mne na ní ta výrazná ovocitost.

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení