Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%
Kód: MKTC06NDetailní popis produktu
Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%
Vysokoprocentní mléčná čokoláda s nádechem vanilky a máslovými tóny, připomínající chuť karamelu. Je vytvořena z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Půda je zde velmi bohatá na minerály a v údolí je specifické mikroklima. To vše dodává kakaovým bobům přirozeně sladkou chuť, bohatou na ovocné (zejména citrusové) tóny.
Obal zobrazuje obrázek ženy z kmene Merina („Lidé z Vysočiny“). Žijí v oblasti kolem dnešního hlavního města Antananarivo zvané Imerina, kam se dostali poté, co připluli na Madagaskar v 2. století př.n.l. z Indonésie nebo Malajsie.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- 2 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015
- stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Milk Bean-To-Bar“
Složení: třtinový cukr, kakaové boby, čisté kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, vanilka, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu a sezamu.
Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).
Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao
World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2519,7 |
Energie v kcal | 601,82 |
Tuky v g | 43,34 |
z toho nasycené tuky v g | 12,48 |
Sacharidy v g | 41,44 |
z toho cukry v g | 40 |
Bílkoviny v g | 11,5 |
Sůl v mg | 0,21 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | mléčná |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 65 |
Obsah kakaové hmoty: | 45 |
Značka: | Menakao |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775