Hořká čokoláda

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních,...

Přináší chutě ostrova Jávy, který proslul kvalitou pěstovaného kakaa. Rostou zde kakaovníky vzácné odrůdy Criollo, které Španělé přivezli přímo z Jižní Ameriky. 75% hořká...

Chuťově pestrá čokoláda, ve které se střídají kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Má dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou...

75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Chuťově velmi jemná, aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny s náznakem...

Tato 75% miničokoládka překvapí mixem dvou protichůdných chuťových zážitků: jemná, kyselkavá chuť nad výrazným pozadím kouřových a zemitých chuťových tónů.

Sytá barva čokolády předznamenává intenzitu její chuti. Arcango je vytvořena z vybrané směsi kakaových bobů. Dřevité a kořeněné tóny, které čokoládě dodávají kakaové boby z...

1kg balení výjimečných miničokoládek. Jedinečnost této čokolády spočívá v intenzivní čokoládové a kakaové chuti, která je jemně umocněna skořicí, zázvorem a Bourbonskou...

Vysokoprocentní – 51% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa v Brazílii. Velmi jemná, krémová čokoláda se sladkými karamelovými, ovocnými a...

Tmavá čokoláda ve formě peciček. Michel Cluizel ji připravil z vybrané kombinace kakaových bobů ze střední Ameriky, Afriky a Jávy, aby...

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru.

75% hořká čokoláda se svěžími chuťovými tóny máty a koření. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario z Nikaraguy.

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru.

Horká čokoláda, taková, jak ji popíjeli Mayové. Obsahuje čistou, šetrně zpracovanou 70% čokoládu z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů, slazenou sušenou...

100% miničokoládka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy Forastero pěstuje Bertil Akesson na slavné farmě Fazenda Sempre Firme v Brazílii.

75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Forastero pěstovaných na Pobřeží slonoviny. Chuťový nástup je jemně ořechový, potom se rozvinou tóny ovoce a medu. Příjemný tón...

Pražené kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) dodávají hluboké chuti čokolády křupavý nádech. Její chuť překypuje ovocnými tóny. Přidaná sůl otevírá chuťové...

75% čokoláda připravená z jedné z nejvzácnějších odrůd kakaových bobů – Chuao – ceněné znalci na celém světě. Čokoláda je na špičce jazyka lehounce pálivá, na patře ovocná s...
Tyto čokolády jsou tou nejčistší formou čokolády a mají prokazatelně příznivý vliv na naše zdraví. Všechny naše čokolády obsahují podrobné degustační poznámky, abyste mohli vybírat dle momentálního rozpoložení Vašich mlsných jazýčků.
V této kategorii najdete i „Single-origin“ neboli „jednooblastní“ čokolády, které v sobě nesou atmosféru konkrétní plantáže či oblasti (zvolte si oblast původu kakaových bobů). Také si můžete vybrat odrůdu kakaových bobů. Zajímají-li vás chuťově bohaté tóny v čokoládě ze vzácné odrůdy Criollo, nebo zemitá chuť bobů Forastero, či raději sáhnete po jejich kříženci Trinitario? Opravdovou lahůdkou jsou pak místní vzácné odrůdy, např. Porcelana, Chuao a další...Více si můžete přečíst v článku k odrůdám kakaových bobů.