Čokoláda - to nejlepší z planety Země Michel Cluizel
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
Chci vidět víc...
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.

Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier...

8 nápaditých pralinek v podobě malých šálků Kapučína vás nadchne svým zpracováním i...

73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás...

70% plantážní čokoláda z brazilské plantáže „Riachuelo“ v srdci deštného pralesa. V...

Plantážní čokoláda z Kolumbie s ještě vyšším obsahem kakaových bobů: 75 %. Osloví vás...

Vaše osobní potěšení v podobě tyčinky z výtečné 72% hořké čokolády s lískooříškovým...

70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z proslulé...