Čokoláda Menakao hořká 63% s pomerančem a brusinkami

Kód: MKTC11
Oceněná
Značka: Menakao
139 Kč 124,11 Kč bez DPH 185,33 Kč / 100 g
Skladem (45 ks)

63% hořká čokoláda dochucená pomerančem a brusinkami. Sladké a trpké chutě dávají čokoládě výjimečnou, až sváteční chuť. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Menakao hořká 63% s pomerančem a brusinkami

63% hořká čokoláda dochucená pomerančem a brusinkami. Sladké a trpké chutě dávají čokoládě výjimečnou, až sváteční chuť. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2018, kategorie „Flavoured Dark Chocolate Bar“

Na počest madagaskarských obyvatel je na obalu portrét mladé ženy z kmene Antanosa („Lidé ostrova“), žijící v oblasti Fort Dauphin na jihovýchodě Madagaskaru. Tato oáza svěžesti, která se nachází na křižovatce hor, pouště a Indického oceánu, vždy lákala námořníky a piráty, kteří hluboce ovlivnili jejich osud.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, brusinky, pomerančová kůra, pomerančový olej, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 13.4.2020
x
5
Avatar autora | 24.11.2019
Výborná :)
5
UT Avatar autora | 24.10.2018
Výborná kombinace!
5
JP Avatar autora | 26.8.2018
Osvěžující kombinace musím říct.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775