Doporučené hořké čokolády
100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.
FPTC09
Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké...
MCN-69158
Tato jemná 65% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a...
MCN-69140
67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a...
MCN-69188
Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází z pralesní oblasti Selva Maya na jihu Mexika. Získala zlatou medaili na International...
BNTC50
85% čokoláda připravená z pečlivě vybrané kombinace různých druhů kakaa ze střední Ameriky, Afriky a Jávy. Intenzivní a přitom jemná čokoláda, příjemně chuťově vyvážená.
MCN-69025
Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil je jemně sametově kořeněný. Na zadním patře můžeme občas pozorovat i ostře ovocně-kořeněné...
BNTC35
75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Chuťově velmi jemná, aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny s náznakem...
FPTC08
Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na...
AKTC01
U hořkých čokolád bylo pro nás nejtěžší vybrat ty nejlepší. Každý z nás má své favority na které nedá dopustit. A tak jsme se v této kategorii řídili striktně názorem Vás - našich zákazníků. Zařadili jsme sem pouze nejprodávanější hořké čokolády: dvě okolo 65%, jednu 70%, jednu 75%, jednu 85% a jednu 100%. Aby si každý mohl vybrat podle svého oblíbeného „procenta kakaovosti.“
Pokud své „oblíbené procento“ ještě neznáte, jednoduše si objednejte od každého jednu. Všechny jsou špičkové, takže nemůžete udělat chybu.
A pokud už víte kolik procent Váš jazýček vyžaduje, tak doporučujeme pustit se do průzkumu naší sekce hořkých čokolád a začít objevovat chuťové rozdíly mezi čokoládami připravenými ze tří základních odrůd kakaových bobů: criollo, trinitario a forastero. Pak si můžete vyzkoušet, že i čokolády ze stejné odrůdy, ale z různých zemí chutnají hodně odlišně. A to Vám nějakou dobu vydrží. No a jak se postupně promlsáte k profesionalitě, tak si nezapomeňte za odměnu dopřát některou ze vzácnějších odrůd - např. Chuao.
Vzrušující gurmánské zážitky přejeme!