Doporučené hořké čokolády

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních,...

1kg balení výjimečných miničokoládek. Jedinečnost této čokolády spočívá v intenzivní čokoládové a kakaové chuti, která je jemně umocněna skořicí, zázvorem a Bourbonskou...

Výjimečná pro svůj obsah kakaa, čokoláda Noir Infini 99% je už od svého vzniku v roce 1989 jednou z nejintenzivnějších čokolád na světě. V roce 2021 ji Michel Cluizel...

67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a...

Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil je jemně sametově kořeněný. Na zadním patře můžeme občas pozorovat i ostře ovocně-kořeněné...

Čokoláda je z kakaových bobů z nejstarší známé plantáže v Mexiku Xoconuzco. Kakao z této plantáže bylo určeno pro vládce předkolumbovských civilizací, aby jim dodávalo sílu a...

75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Chuťově velmi jemná, aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny s náznakem...

Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce přes tóny sušeného ovoce, chuť pražených kakaových...

Chutově mimořádně vyvážená čokoláda s intenzivními ovocnými tóny. Kakaové boby pochází ze vzácných kakaovníků z pralesní oblasti Selva Maya na jihu Mexika, kde je rodina Bonnatů...

73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás osloví výjimečnými tóny lékořice, surového kakaa s náznakem pikantních zelených oliv...

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na...

Tato podmanivá 70% čokoláda v sobě nese chuť horské guatemalské plantáže u jezera La Laguna. Osloví vás harmonie chutí, ve kterých lze cítit švestky, pražené kakaové boby, na...
U hořkých čokolád bylo pro nás nejtěžší vybrat ty nejlepší. Každý z nás má své favority na které nedá dopustit. Nakonec se ale podařilo. Ve dvanácti vítězích najdete tři okolo 65%, pět 75% čokolád (z toho dvě s výjimečným původem), jednu 85% a tři téměř 100%. Vyberte si podle svého oblíbeného „procenta kakaovosti.“ A nebo vyzkoušejte od každého jednu. Všechny jsou špičkové, takže nemůžete udělat chybu.
Jestli už víte kolik procent Váš jazýček vyžaduje, doporučujeme pustit se do průzkumu naší sekce hořkých čokolád. Objevujte chuťové rozdíly mezi čokoládami ze tří základních odrůd kakaových bobů: criollo, trinitario a forastero. Vyzkoušejte si, že i čokolády ze stejné odrůdy, ale z různých zemí chutnají hodně odlišně. A to Vám nějakou dobu vydrží. No a jak se postupně promlsáte k profesionalitě, tak si nezapomeňte za odměnu dopřát některou ze vzácnějších odrůd - např. Chuao.
Vzrušující gurmánské zážitky přejeme!