Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73%
Kód: MCTC-12128Detailní popis produktu
Čokoláda Michel Cluizel Plantation Los Ancones 73%
73% plantážní čokoláda z plantáže „Los Anconès“ v Dominikánské republice. Čokoláda vás osloví výjimečnými tóny lékořice, surového kakaa s náznakem pikantních zelených oliv a řadou ovocných tónů, zejména červeného ovoce jako maliny, rybíz, ale také sušené meruňky či hroznové víno. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v kvalitě, které na plantáži „Los Anconès“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903. Plantáž Los Ancones leží ve středu ostrova v mírné výšce nad mořem a těží z teplých a vydatných dešťů, které přinášejí pasáty.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
 - zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
 - pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
 - pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
 - pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
 
Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Michel Cluizel Los Anconès 67% (v angličtině)
Složení: kakaové boby z plantáže Los Ancones, cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
 - přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
 - nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
 - a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
 
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.
Video z plantáže Los Ancones:
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g | 
|---|---|
| Energie v kJ | 2409,77 | 
| Energie v kcal | 576,5 | 
| Tuky v g | 43,74 | 
| z toho nasycené tuky v g | 27,02 | 
| Sacharidy v g | 31,55 | 
| z toho cukry v g | 27,33 | 
| Bílkoviny v g | 7,74 | 
| Sůl v g | 0,02 | 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.07 kg | 
| EAN: | 3572870000178 | 
| ? Obsah kakaové hmoty: | 73 | 
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) | 
| Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ | 
| Odrůda kakaových bobů: | Trinitario | 
| ? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Dominikánská republika | 
| ? Dobrůtka získala ocenění: | ano | 
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány | 
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 | 
| Druh čokolády: | hořké | 
| Hmotnost: | 70 | 
| Značka: | Michel Cluizel | 
| Výrobce: | Michel Cluizel | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny. 
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
