V létě odesíláme jen v chladnějších dnech (nepřeje-li si zákazník jinak). Předpověď kontrolujeme pro ČR i SR. Doprava od 49 Kč a 2.99 EUR. Více info.

Čokoláda Francois Pralus Fortissima 80%

Kód: FPTC16
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem (31 ks)

80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a Forastero. Nástup chladivě hořký, kyselkavý střed, ostružinový dozvuk.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Francois Pralus Fortissima Criollo Forastero Trinitario 80%

80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a Forastero z Ekvádoru. Nástup chladivě hořký, kyselkavý střed, ostružinový dozvuk.

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tuto vyzkoušenou lahodnou kombinaci:

  • červené likérové víno Don Diego z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic

Optimální degustační postup pro tuto kombinaci je plná pusa rozpuštěné čokolády (rozpuštěné v ústech) a pak přidat malý doušek vína. Užijte si to! :)

Složení: 80% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2586
Energie v kcal 618
Tuky v g 50
    z toho nasycené tuky v g 32
Sacharidy v g 28
    z toho cukry v g 17
Bílkoviny v g 9,5
Sůl v g 0.01

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 80
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Ekvádor
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
FPTC16 1000 FPTC16 1000
5
IM Avatar autora | 6.12.2018
Tady mne nevím proč napadá slovo "robustní". Má takovou plnou, sytou, čokoládovou chuť. Výtečná!

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například “Grand Prix du Festival International du Chocolat” či “Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.”

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Kde se nachází Ostrov vůní s kakaovou plantáží Francois Pralus? Co je to „Praluliné“? A další zajímavosti o čokoládovně Francois Pralus se dozvíte zde.