TRK
Kód: 6349Detailní popis produktu
TRK – 55% mléčná čokoláda s kozím mlékem Jordi´s 50 g
Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 22.1.2025
|
|
Když se v Hradci spojí neobvyklé s jedinečným vznikne tato 55% mléčná čokoláda s kozím mlékem. Skvělá volba nejen pro ty, co se vyhýbají kravskému mléku, ale také pro každého, kdo si rád vychutná něco netradičního. Tahle čokoláda krásně ladí s lahví dobrého vína nebo kouskem kozího sýra – dokonalá kombinace pro požitkáře!
V roce 2010 založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové Salón čokolády – Jordi's Chocolate, a už o dva roky později spustili vlastní manufakturu na výrobu "bean to bar" čokolády. Pustili do této náročné řemeslné výroby a jejich čokolády si získaly mnohé české fanoušky. Nás zaujaly jejich bílé, mléčné a ochucené čokolády.
Složení: kakaové boby, sušené kozí mléko, třtinový cukr, kakové máslo. Obsah kakaa: min. 55 %. Může obsahovat stopy lískových ořechů.
Původ: čokoláda je vyrobena z blendu (mixu) bobů z Jamaiky, Trinidadu a Mexika.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
| Energie v kJ | 2485 |
| Energie v kcal | 594 |
| Tuky v g | 46 |
| z toho nasycené tuky v g | 28 |
| Sacharidy v g | 42 |
| z toho cukry v g | 39 |
| Bílkoviny v g | 11 |
| Sůl v g | 0,3 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
|---|---|
| Druh čokolády: | mléčná |
| S přísadou: | kozí mléko |
| Hmotnost: | 50 g |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jordi´s je první česká "bean to bar" čokoládovna
Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).
Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.
Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:
- Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
- 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
- Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády
Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

