Párovací hořká čokoláda k Frankovce a dalším červeným vínům chocoMe
Kód: B105Detailní popis produktu
Párovací hořká čokoláda s lyofilizovanými jahodami a višněmi chocoMe, 110 g
Milovníci výjimečných čokolád si rádi jejich chutě vychutnávají stejně, jako milovníci skvělých vín. Proto stvořil oceňovaný kouzelník dragée Gábor Meszáros unikátní řadu párovacích čokolád podle jednotlivých a senzoricky jim podobných odrůd vín, která s jeho čokoládami testoval se zkušenými sommeliery. Tato hořká čokoláda, bohatě zdobená lyofilizovanými jahodami a višněmi a kakaovou hrudkou, je připravena k vychutnání s Frankovkou (u sousedů jako Kékfrankos či Lemberger), ale i dalšími červenými víny s čerstvou kyselinkou a vyššími tříslovinami s vůní a chutí s tóny ostružin, švestek či zralých černých třešní nebo višní. Vhodné také k André, Zweigeltrebe či vyzrálému a barikovanému Modrému Portugalu.
Lyofilizace je proces dehydratace, během kterého se produkt, který je třeba sušit, nejprve zmrazí, poté se při sníženém okolním tlaku velmi pomalu přidává teplo, aby zmrzlá voda v materiálu „zmizela“. Přesněji řečeno, led se nechá sublimovat přímo z pevné fáze do plynné fáze, přičemž se vyhýbá kapalné fázi.
Ve srovnání s jinými tradičními metodami sušení mrazem má lyofilizace dvě hlavní výhody. Za prvé, nepoužívá se žádné značné množství tepla; proto teplo nepoškozuje cenné látky materiálu. Vitamíny se nerozpouštějí, produkt si zachovává barvu a chuť a nezničí se ani obsah fruktózy. Za druhé, během procesu lyofilizace neexistuje žádná forma kapalné vody, jinými slovy, nedochází k žádnému odpařování. Proto cenné látky, jako je nutriční obsah, neopouštějí ovoce s odpařující se vodou, ale zůstávají zcela v ovoci.
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
Příběh chocoMe, renomované čokoládovny založené v roce 2010 Gaborem Meszarosem, který se do světa čokolády ponořil po prudkém obratu ve své kariéře, začal po prvních studiích v Belgii, Itálii a Francii. Gabor začal vyrábět ručně zdobené čokoládové tabulky z mimořádně kvalitních surovin. Poté, co si získaly popularitu, se Gabor vydal na další obtížnou cestu a ve své vlastní manufaktuře začal vyráběl mezinárodně uznávané dražé.
Složení: hořká čokoláda 89 % (kakaové boby, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitin). Obsah kakaových bobů v hořké čokoládě min. 70%. Lyofilizované kousky jahod 3 %, lyfilizované višně 3 %, kakaová hrudka 5 %. Může obsahovat lepek, sóju, mléko, ořechy a sezamová semínka.
Hmotnost: 110 g
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2303 |
| Energie v kcal | 555 |
| Tuky v g | 38,7 |
| z toho nasycené tuky v g | 23,2 |
| Sacharidy v g | 35,2 |
| z toho cukry v g | 30,1 |
| Vláknina | 14,5 |
| Bílkoviny v g | 9,2 |
| Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Dárková balení čokolád |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.11 kg |
| Kategorie: | tabulková čokoláda |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 70 |
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
| Vlastnost čokolády: | Ochucená |
| Příchuť čokolády: | S PŘÍCHUTÍ, — OVOCE: |
| Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
| ? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
| ? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
| Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Hmotnost: | 110 g |
| Výrobce: | chocoMe (HU) |
| Obsah kakaové hmoty: | 70 |
| Druh čokolády: | hořká |
| Kategorie: | párovací čokolády |
| S příchutí: | jahody, višně |
| Hmotnost: | 110 |
| Značka: | chocoMe |
| Výrobce: | chocoMe |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V chocoMe (založeno v roce 2010) vytváří všechny své produkty s maximálním nasazením a odbornými znalostmi a každý den snaží o nejvyšší kvalitu, kterou umožňuje vášeň, pokora, prvotřídní suroviny a neustálé inovace. Čokolády, dražé i další produkty jsou vyráběny ručně ve vlastní manufaktuře, jedna po druhé, a každý rok přinášejí prestižní ocenění z nejvýznamnějších, mezinárodních čokoládových soutěží. Cílem čokoládovny je, aby každý produkt dorazil na místo určení v té nejvyšší kvalitě a v perfektním stavu, aby se všichni usmívali: nezáleží na tom, zda putuje do sousední ulice nebo na druhý konec světa!
Své čokolády i dražé vyrábějí sami jako bean-to-bar (celá řada Atelier), nebo používají bean-to-bar čokoládu od jiných prestižních dodavatelů (např. Valrhona).
Se sedmi řadami produktů této značky získalo chocoMe dosud více než 120 mezinárodních ocenění v nejprestižnějších a přísných soutěžích, International Chocolate Awards, Academy of Chocolate Awards a Great Taste Awards. Někteří členové poroty Gábora prostě nazývají „kouzelníkem dragée“.
ČokoBanka má tu čest být ekluzivním distributorem této značky pro Českou republiku.
