Mléčná čokoláda

Vysokoprocentní 52% mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z Peru dochucená drcenými kakaovými boby.

Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno nasekanými pomalu praženými italskými lískovými oříšky, v bio kvalitě. Při ochutnání...

Lahodná vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s krémem praliné, křupavými palačinkami a kousky křupavého karamelu. Tato křupavá pralinková čokoláda v sobě odráží tradici a...

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda s kousky karamelu (18 %) připraveného na slaném másle (0,02%). Špetka slaného karamelu překvapivě zvýrazňuje jemnou sladkost této hladké,...

Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno nasekanými pomalu praženými italskými lískovými oříšky, v bio kvalitě. Při ochutnání...

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda smetanově kávové, originální chuti. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario z Madagaskaru. Mořská sůl otevírá chuťové...

Opojná rozkoš v podobě tyčinky z výtečné mléčné čokolády (45%) s hladkým lískooříškovým krémem (23 %), mandlemi (11 %) a rozinkami (7 %). Michel Cluizel přichází...

Silná mléčná (dark-milk) čokoláda s obsahem kakaové hmoty 53%, štědře posypaná kousky kakaových bobů, tzv. nibsy z Madagaskaru vytváří neodolatelnou kombinaci.

Jemná čokoláda s krémovou chutí kokosu, bez mléka, s obsahem kakové hmoty pouze 55%, slazená sušenou třtinovou šťávou. Mohli bychom ji tedy nazvat "bez-mléčnou...

Intenzivní potěšení v podobě tyčinky z výtečné 45% mléčné čokolády s hladkou a krémovou náplní praliné a lískovými oříšky. Michel Cluizel přichází s čokoládovými tyčinkami,...
„Tmavé - mléčné čokolády“ („Dark-milk chocolate“)
Zde najdete královskou třídu mléčných čokolád. Jsou to mléčné čokolády s extra vysokým obsahem kakaové hmoty a jsou ideální lahůdkou pro ty, kdo se nechtějí rozhodovat, zda mají radši čokoládu tmavou nebo mléčnou. Mléčná čokoláda s takto vysokým obsahem kakaových bobů má v sobě totiž obojí: jak výraznou a pestrou kakaovou chuť čokolády tmavé, tak hladivou sametovost čokolády mléčné.
V této kategorii najdete i „Single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády, které v sobě nesou atmosféru konkrétní plantáže či oblasti (zvolte si oblast původu kakaových bobů). Také si můžete vybrat odrůdu kakaových bobů. Zajímají-li vás chuťově bohaté tóny v čokoládě ze vzácné odrůdy Criollo, nebo zemitá chuť bobů Forastero, či raději sáhnete po jejich kříženci Trinitario? Opravdovou lahůdkou jsou pak místní vzácné odrůdy, např. Porcelana, Chuao a další...Více si můžete přečíst v článku k odrůdám kakaových bobů. Všechny naše čokolády obsahují podrobné degustační poznámky.