Degustační sada pekelných čokoládových pralinek Francois Pralus

Kód: FPDS07
2 199 Kč 1 912,17 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)

Pekelně rafinovaný nápad na dárek. :) Degustační sada pěti pekelných pralinek z čokoládovny Francois Pralus - to jest splněný sen každého čokoholika. 800 gramů čisté radosti! V elegantní dárkové sadě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada pěti pekelných čokoládových pralinek Francois Pralus „Le Coffret Barres Infernales“

Pět delikátních obřích pralinek s náplní praliné a oříšky. Upozorňujeme raději předem, že na tyto lahůdky je velmi snadné si vypěstovat „pekelnou“ závislost. :) (Infernale = pekelné)

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Lait“ : je pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně. Tato delikátní 45% mléčná čokoláda je jednou obrovskou pralinkou v původním smyslu tohoto slova: obsahuje totiž náplň praliné, což je hustý krém z pražených mandlí a lískových oříšků, čokolády a zkaramelizovaného třtinového cukru. Navíc uvnitř najdete celé lískové ořechy.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Noir“ : získala v roce 2011 zlatou medaili na Academy of Chocolate v Londýně v kategorii „Best filled chocolate – nuts“. Tato delikátní 75% hořká čokoláda s náplní praliné v sobě ukrýva navíc celé mandle.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus "Barre Infernale Pistache" : pod tlustou vrstvou hořké čokolády naleznete ďábelsky dobrý krém praliné dochucený pistáciemi. Pralinkový krém v sobě navíc ukrývá celé pistáciové oříšky, které v konzistenci jemné čokolády a hustého krému roztomile křupají. 

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus "Barre Infernale Nougat" : je božskou kombinací nugátu, francouzského medu z malé vesničky Mars u Loiry a velkých kousků mandlí a pistácií. To vše naleznete rafinovaně ukryté do vrstvy 45% jemné mléčné čokolády.

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus "Barre Infernale Orange" : jemná, intenzivní, ovocná a oříšková - to vše najdete v této pelekné pomerančové pralince. Uvnitř velkorysé vrstvy 75% hořké čokolády se skrývá neodolatelná směsice kandovaných kousků pomeranče marinovaných v likéru Grand Marnier a delikátního pralinového krému z pražených mandlí a lískových oříšků.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Lait“ :

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, kategorie „Best Flavoured Milk Chocolate Bar“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Filled Praline“

Pekelná čokoládová pralinka Francois Pralus „Barre Infernale Noir“ :

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Best filled chocolate – nuts“ 

Složení: 

Barre Infernale Lait: náplň praliné (pražené lískové ořechy a mandle, třtinový cukr, 75% čokoláda a pravá Bourbon vanilka), celé lískové ořechy, 45% mléčná čokoláda (třtinový cukr, sušené mléko, čisté kakaové máslo, kakao a sójový lecitin - GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů).

Barre Infernale Noir: náplň praliné (pražené lískové ořechy a mandle, třtinový cukr, 75% čokoláda a pravá Bourbon vanilka), 75% čokoláda (kakao, třtinový cukr, čisté kakaové máslo a sójový lecitin - GMO free - bez geneticky modifilovaných organismů), celé mandle. Může obsahovat stopy mléka.

Barre Infernale Pistache: pistáciový krém (pistácie, třtinový cukr, čisté kakaové máslo), celé pistácie,  75% čokoláda (čisté kakaové máslo, cukr, kakao, sójový lecitin - GMO free - bez geneticky modifilovaných organismů). Může obsahovat stopy mléka.

Barre Infernale Nougat: cukr, med, mandle, pistácie, glukóza, vaječný bílek, vanilka z Madagaskaru, 45% čokoláda (cukr, kakao, čisté kakaové máslo, sušené mlékosójový lecitin - GMO free - bez geneticky modifilovaných organismů), laktóza.

Barre Infernale Orange: krém praliné (pražené mandle a lískové ořechy, cukr, 75% čokoláda, vanilka), 75% čokoláda (kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin - GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů), kandovaný pomeranč (pomeranč, cukr, glukóza, alkohol: Grand Marnier). Může obsahovat stopy mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 800 g (5 x 160 g), rozměry degustační sady: 29 x 20 x 3 cm, rozměry jedné pralinky: 175 × 49 × 23 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Nutriční hodnoty/výživové údaje na 100g Noir Lait Pistácie Nugát Pomeranč
Energie v kJ 2435 2485 2505 2125 2192
Energie v kcal 582 594 598  508  524
Tuky v g 42 44 46  27 34
    z toho nasycené tuky v g 16 17 18  13  14
Sacharidy v g 34 35 29  54  43
    z toho cukry v g 30 32 29  43  38
Bílkoviny v g 12 11 13  9,5  8,7
Sůl v g 0 0,1 0,02  0,13  0,03

Doplňkové parametry

Kategorie: PRALINKY, BONBONIÉRY a LANÝŽE
Hmotnost: 0.8 kg
Příchuť čokolády: lískové ořechy, mandle, med, pistácie, pomeranč, praliné, nugát, Grand Marnier
Dietní info: Bez lepku a pšenice, S alkoholem, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Hmotnost: 800
S náplní: ano
S příchutí: ano
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Jsem rád, že jsem měl možnost ochutnat všech pět proslulých pekelných pralinek od Praluse. Ta pistáciová mne dostala - lahůdka! A to balení je prostě nádherný...

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.