Degustační sada mléčných miničokoládek „Intro Lait“

Kód: CBDS03
Oceněná
139 Kč 124,11 Kč bez DPH 198,57 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Seznamte se s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků s 5 vyhlášenými druhy mléčných čokolád, mezi kterými najdete i plantážní. Pro váš větší zážitek přikládáme i tištěné Degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace. Tento produkt už neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt už neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády

Degustační sada mléčných miničokoládek „Intro Lait“

Seznamte se s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků s 5 druhy mléčných čokolád. Najdete zde plantážní čokolády i tabulky ze vzácné odrůdy Criollo. Pro váš větší zážitek přikládáme i tištěné Degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace. Prohlédnout si je můžete i v pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE.

Od Michela Cluizela si vychutnejte 3 plantážní čokolády (čokolády z kakaových bobů, které byly pěstovány na jedné plantáži, podle které se čokoláda jmenuje.) a jednu z pečlivě vybrané směsi bobů. Francois Pralus vám přináší oblastní čokoládu z kakaových bobů z plantáží v Indonésii.

Podrobný popis jednotlivých mléčných čokolád:

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím do popisů příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • MC Riachuelo: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
  • MC Grand Lait: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • MC Mangaro: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • MC Riachuelo: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • MC Grand Lait: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • MC Laguna: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
  • MC Riachuelo: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
  • MC Mangaro: finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
  • MC Mangaro: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • FP Melissa: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • FP Melissa: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Složení čokolád Michel Cluizel: kakaové boby, nerafinovaný cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Složení čokolády Francois Pralus: 45% kakaové boby, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin:

Michel Cluizel si dává opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty/ výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2500,01
Energie v kcal 598,73
Tuky v g 44,93
    z toho nasycené tuky v g 27,94
Sacharidy v g 37,39
    z toho cukry v g 37,72
Bílkoviny v g 9,71
Sůl v g 0,13

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45, 47, 50, 51
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs), === AMERIKA ===, Brazílie, Guatemala, === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Druh čokolády: mléčná
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JV Avatar autora | 8.11.2020
Konečně výběr kvalitních mléčných čokolád na ochutnání. Nakoupeno na Vánoce :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775