Degustační sada mléčných miničokoládek „Intro Lait“
Kód: CBDS03Detailní popis produktu
Tento produkt už neprodáváme. Mrkněte na jiné čokolády
Degustační sada mléčných miničokoládek „Intro Lait“
Seznamte se s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků s 5 druhy mléčných čokolád. Najdete zde plantážní čokolády i tabulky ze vzácné odrůdy Criollo. Pro váš větší zážitek přikládáme i tištěné Degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace. Prohlédnout si je můžete i v pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE.
Od Michela Cluizela si vychutnejte 3 plantážní čokolády (čokolády z kakaových bobů, které byly pěstovány na jedné plantáži, podle které se čokoláda jmenuje.) a jednu z pečlivě vybrané směsi bobů. Francois Pralus vám přináší oblastní čokoládu z kakaových bobů z plantáží v Indonésii.
Podrobný popis jednotlivých mléčných čokolád:
- Michel Cluizel: Grand Lait 45% (mezinárodně oceněná čokoláda z vybraných plantáží a odrůd)
- Michel Cluizel: Mangaro Lait 50% (Madagaskar, odrůda Criollo)
- Michel Cluizel: Riachuelo lait 51% (Brazílie)
- Michel Cluizel: La Laguna Lait 47% (Guatemala, odrůda Criollo)
- Francois Pralus: Mélissa Milk 45% (Madagaskar, odrůda Criollo)
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím do popisů příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- MC Riachuelo: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
- MC Grand Lait: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
- MC Mangaro: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
- MC Riachuelo: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- MC Grand Lait: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- MC Laguna: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
- MC Riachuelo: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
- MC Mangaro: finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
- MC Mangaro: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
- FP Melissa: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
- FP Melissa: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
- FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“
Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm
Složení čokolád Michel Cluizel: kakaové boby, nerafinovaný cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Složení čokolády Francois Pralus: 45% kakaové boby, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin:
Michel Cluizel si dává opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.
Nutriční hodnoty/ výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2500,01 |
Energie v kcal | 598,73 |
Tuky v g | 44,93 |
z toho nasycené tuky v g | 27,94 |
Sacharidy v g | 37,39 |
z toho cukry v g | 37,72 |
Bílkoviny v g | 9,71 |
Sůl v g | 0,13 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 45, 47, 50, 51 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs), === AMERIKA ===, Brazílie, Guatemala, === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Druh čokolády: | mléčná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775