Degustační sada „Intro Lait“

Kód: CBDS03
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Skladem (100 ks)

Sada pro seznámení s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Součástí sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup, jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů mléčných čokolád.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada „Intro Lait“

Sada pro seznámení s francouzskými mléčnými čokoládami Michel Cluizel a Francois Pralus. Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup, jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Sada obsahuje deset jednotlivě balených čtverečků pěti druhů mléčných čokolád.

Od Michela Cluizela si vychutnejte 3 plantážní čokolády (čokolády z kakaových bobů, které byly pěstovány na jedné plantáži, podle které se čokoláda jmenuje.) a jednu z pečlivě vybrané směsi bobů. Francois Pralus vám přináší oblastní čokoládu z kakaových bobů z plantáží v Indonésii.

Podrobný popis jednotlivých mléčných čokolád:

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím do popisů příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • MC Riachuelo: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
  • MC Grand Lait: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • MC Mangaro: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • MC Riachuelo: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • MC Grand Lait: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • MC Laguna: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
  • MC Riachuelo: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“
  • MC Mangaro: finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
  • MC Mangaro: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars – organic“
  • FP Melissa: bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Milk Chocolate Bean-To-Bar“
  • FP Melissa: 3 hvězdy, World Chocolate Awards 2014, kategorie „Milk Chocolate or Milk Chocolate with Vanilla“
  • FP Melissa: zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Milk plain origin bars“

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Složení čokolád Michel Cluizel: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Složení čokolády Francois Pralus: 45% kakao, sušené mléko, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin:

Michel Cluizel si dává opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

World Chocolate Awards je mezinárodní soutěž, která hodnotí výhradně mléčné a bílé čokolády. Koná se každé 4 roky a vydává luxusního tištěného průvodce, v němž zveřejňuje výsledky klání.

 

Nutriční hodnoty/ výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2500,01
Energie v kcal 598,73
Tuky v g 44,93
    z toho nasycené tuky v g 27,94
Sacharidy v g 37,39
    z toho cukry v g 37,72
Bílkoviny v g 9,71
Sůl v g 0,13

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45, 47, 50, 51
Příchuť čokolády: - BEZ PŘÍCHUTĚ
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: - Blend (směs), - AMERIKA, Brazílie, Guatemala, - AFRIKA, Madagaskar, - ASIE, Indonésie
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 50
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Druh čokolády: mléčná
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JV Avatar autora | 8.11.2020
Konečně výběr kvalitních mléčných čokolád na ochutnání. Nakoupeno na Vánoce :)

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.