Čokolády k vínu a ušlechtilým destilátům

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

100% miničokoládka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Na začátku osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevíte zde i...

Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil je jemně sametově kořeněný. Na zadním patře můžeme občas pozorovat i ostře ovocně-kořeněné...
Gurmánská čokoláda se nádherně snoubí s hezkými víny, třtinovými rumy, whiskou, grappou a víny portského typu. Připravili jsme pro Vás několik vyladěných kombinací.
Pokud rádi v tomto směru experimentujete, tak obecně se čokolády hezky ladí s voňavými bílými víny s vyšší cukernatostí - například odrůdy Rulandské šedé, Pálava či Tramín červený; dále se sytějšími červenými víny - např. Malbec nebo Syrah; likérovými víny; víny portského typu - Porto, Madeira; kvalitními třtinovými rumy; vinnou pálenkou - například Grappa; a některými druhy whisky a bourbonu. Náročnější jsou kombinace se suchými víny - několik zajímavých zde najdete.