Čokolády k vínu a delikatesám
100% miničokoládka připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009.
FPMC09-MINI
100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí na Academy of Chocolate v Londýně v roce 2009. Čokoláda...
FPTC09
Na začátku nás tato 72% čokoláda osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda...
MKTC01N
Tato 75% čokoláda je připravená z kakaových bobů pocházejících z Peru. Chuťový profil je jemně sametově kořeněný. Na zadním patře můžeme občas pozorovat i ostře ovocně-kořeněné...
BNTC35
75% miničokoládka připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti.
FPMC07-MINI
Tato 75% miničokoládka překvapí mixem dvou protichůdných chuťových zážitků: jemná, kyselkavá chuť nad výrazným pozadím kouřových a zemitých chuťových tónů.
FPMC14-MINI
75% miničokoládka připravená z kakaa variety Trinitario pěstovaného v Kolumbii. Chuťově pestrá čokoláda, ve které se střídají kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického...
FPMC02-MINI
75% čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných v Indonésii. Bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti.
FPTC07
Tato 75% čokoláda překvapí mixem dvou protichůdných chuťových zážitků: jemná, kyselkavá chuť nad výrazným pozadím kouřových a zemitých chuťových tónů. Čokoláda je překvapivě...
FPTC14
80% čokoláda připravená z vybrané směsi kakaových bobů odrůd Criollo, Trinitario a Forastero. Nástup chuti je chladivě hořký, následuje kyselkavý střed a ostružinový dozvuk.
FPTC16
75% čokoláda připravená z kakaa variety Trinitario pěstovaného v Kolumbii. Chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a...
FPTC02
Čokoláda se báječně snoubí s hezkými víny, portským, rumy, grapou, whisky a dalšími ušlechtilými destiláty. Zde máme výběr čokolád chuťově sladěných s konkrétními alkoholickými nápoji. Máme zde též čokolády specielně navržené k dalším delikatesám: k čaji, k dobré kávě, k pivu, k sýru typu Roquefort, ke stejku a k čerstvým jahodám.
Pokud rádi v tomto směru experimentujete, tak obecně čokolády hezky ladí s voňavými bílými víny s vyšší cukernatostí - například odrůdy Rulandské šedé, Pálava či Tramín červený; dále se sytějšími červenými víny - např. Malbec nebo Syrah; likérovými víny; víny portského typu - Porto, Madeira; kvalitními třtinovými rumy; vinnou pálenkou - například Grappa; a některými druhy whisky a bourbonu. Náročnější jsou kombinace se suchými víny - několik zajímavých zde najdete.