V létě za Vás hlídáme teploty a čokoládu odesíláme (po dohodě s Vámi) v nejvhodnějším okamžiku, aby dorazila v pořádku.

Kakaové boby s rodokmenem

3 položek celkem
kolaz nahled
477,39 Kč bez DPH
549 Kč

Nepražené, raw kakaové boby z horské oblasti Alta Verapaz v Guatemale v bio kvalitě. Kakaové boby jsou velmi aromatické, s plnou, přesto...

CBKB11KG1
cokobanka kakaove boby Guatemala 100g kolaz cokobanka cz 768
103,48 Kč bez DPH
119 Kč

Nepražené, raw kakaové boby z horské oblasti Alta Verapaz v Guatemale v bio kvalitě. Kakaové boby jsou velmi aromatické, s plnou, přesto...

CBKB11G100
cokobanka boby guatemala zatisi 10g cokobanka cz 768
17,30 Kč bez DPH
19,90 Kč

Nepražené, raw kakaové boby z horské oblasti Alta Verapaz v Guatemale v bio kvalitě. Kakaové boby jsou velmi aromatické, s plnou, přesto...

CBKB11G10-S

Kakaové boby ušlechtilých odrůd z nejlepších světových plantáží se od běžných bobů odlišují bohatostí chutí a aroma.

Kakaové boby jsou superpotravina. Jsou energeticky vydatné s množstvím minerálů, vitamínů a enzymů a antioxidantů. Jeden z nejsilnějších známých antioxidantů - epicatechin - se nachází právě v kakaových bobech. Kakaové boby jsou kvalitním zdrojem přírodního fosforu, manganu a mědi.

  • Měď pomáhá chránit DNA před poškozením oxidací a má příznivý vliv na zdraví pleti a vlasů.
  • Mangan a fosfor podporují zdraví našich kostí.
  • Hořčík pomáhá udržovat ve zdraví náš chrup, srdce, svaly a příznivě ovlivňuje i náladu.

Zhruba polovinu kakaového bobu tvoří kakaové máslo, které je díky svému složení považováno za obdobně prospěšné lidskému tělu jako olivový olej. Najdete ho mimo jiné také v drahých pleťových krémech. 

Kakaové boby mají také silný povzbudivý účinek. Obsahují theobromin, který na nás působí obdobně jako cofein. Takže když pozornost uvadá a není po ruce dobrá káva, můžete se s klidným svědomím „zbobovat“.

Kakaové boby u nás často nakupují fandové do zdravé výživy, vegetariáni, vegani a vitariáni.

Chcete se dovědět více? Přečtěte si naše články o odrůdách kakaových bobů, o jejich fermentaci či pražení.