Pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 200 g
Kód: MKKB02G200Detailní popis produktu
Výběrové pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 200 g
Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv.
Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.
Kakaové boby pocházejí výhradně z plantáže pana Millota, jejíž historie sahá do roku 1904. Lucien Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou, silnicemi... Farma Millot se i dnes věnuje rozvoji celého kraje. Drobným farmářův ve svém okolí například pomáhá s pěstováním, poskytuje jim know-how a vykupuje od nich čerstvé kakaové boby.
Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující řadu prospěšných látek, jako např. antioxidanty (20× víc než zelený čaj), theobromin, který pomáhá se soustředěním i látky pomáhajících navodit dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů. Jsou ideální pro křupavé a chutné a přitom zdravé mlsání. Můžete je také přidat do smoothies, jogurtů i müsli. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, vaše dezerty královsky ozdobí. Výtečné jsou i v marinádách na maso. Tip na svačinku či cukroví: Smíchejte rozdrcené boby (v mixéru) se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového) a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky.
Podívejte se na celou naši sbírku kakaových bobů i další informace o nich.
Složení: pražené kakaové boby
Hmotnost a balení: 200 g – pevný plastový sáček se zipem
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2662 |
Energie v kcal | 636 |
Tuky v g | 51 |
z toho nasycené tuky v g | 12 |
Sacharidy v g | 31 |
z toho cukry v g | 0 |
Bílkoviny v g | 14 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakaové boby s rodokmenem |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Zdravotní a dietní info: | Bez cukru / Dia, Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Trinitario |
Kakaové boby jsou...: | Pražené |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh: | kakao |
Množství: | 200 |
Značka: | Menakao |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Madagaskarská čokoláda Menakao
Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775