Čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Kód: FPTC21 EAN: 3760085321946
Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Tato 75% čokoláda je chuťově mimořádně bohatá a zajímavá, s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk.

2 hodnocení
Výrobce: Francois Pralus
Připraveno k odeslání
155,65 Kč bez DPH
179,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 30  - 3 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Čokoláda Francois Pralus Chuao 75%

Jedna z nejslavnějších odrůd světa v elegantním balení z dílny Francois Pralus. Plantáž Chuao ve Venezuele má velmi malou produkci, ale boby zde pěstované jdou mezi výrobci delikátní čokolády doslova na dračku. Tato 75% čokoláda je chuťově mimořádně bohatá a zajímavá, s krásnou rovnováhou mezi hořkými zemitými tóny a kyselkavými tóny ovocnými. Čokoláda má dlouhý chuťový dozvuk.

Popis výrobce: Na západ od Caracasu ve Venezuele leží mystická vesnice. Dostanete se tam pouze lodí. Vesnice Chuao je ze severní strany obklopena tropickým pralesem a z jihu Karibským mořem. Po celé generace bylo kakao zde pěstované oceňováno pro své nevšední kvality. Unikátní kombinace půdy a mikroklimatu, starobylé know-how, a tradiční metoda sušení dělá z tohoto kakaa z rodiny Criollo nejžádanější kakao světa. Malá produkce činí toto kakao vzácným a my jsme hrdi na to, že Vám ho můžeme nabídnout. Tato čokoláda má dlouhý dozvuk na patře, jemně vyváženou hořkost s kyselostí a zemité chuťové tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar Best Dark Bar“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Pralus Chuao 75% (v angličtině)

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), práškové mléko, cukr, sójový lecitin (GMO free - bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy oříšků.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 50 g, elegantní papírová krabička se šuplíčkem 102×102×14 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Venezuela
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Chuao
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 50
Hodnocení
Pavlína hodnotil/a: Čas: 10:29 Datum: 16.09.2016
Krásná chuť! Jinak se to nedá popsat.
Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:44 Datum: 01.08.2015
Jojo, Chuao, to nikdy nezklame :-)