Amedei

Čokoládovna Amedei

Tato italská čokoládovna vytváří své čokolády nedaleko Pisy v městečku La Rotta Pontedera přes 20 let. Do jejich tvorby vkládají vášeň, odhodlání a chuť vytvářet dokonalé.

Zakladatelé jsou přesvědčeni, že kvalita a tajemství mimořádné čokolády jsou určeny především kvalitou kakaových bobů a dalších ingrediencí. Cecilia  Tesieri hledala ty nejkvalitnější boby, které vykupovala přímo od místních pěstitelů v Ekvádoru, Madagaskaru, Venezuele, Jamaice, Trinidadu a Grenadě. Díky zkušenostem na stážích ve Francii, Německu a Belgii se stala oceněnou maître chocolatier. Její čokoládovna je pak známa jako první Italská čokoládovna, která dbá na kontrolu celého výrobního řetězce, od pěstování kakaových bobů až po zabalení luxusní čokolády.

Čokolády Amedei získávají ta nejvyšší ocenění v mezinárodních soutěží chocolatierů. Dílna do svých čokolád používá nejlepší druhy kakaových bobů - Criollo a Trinitario. Amedei spolupracuje s odborníky na zemědělství, kteří působí ve vybraných oblastech tak, aby byly vybrány ty nejlepší kakaové boby přímo v místě svého původu. Továrna používá pro výrobu tradiční strojní zařízení a věnuje velkou pozornost nejdůležitější fázi výroby čokolády "konšování" (intenzivní míchání při vysokých teplotách (60 až 75°C). Tato fáze umožňuje zbavení se přebytečné vlhkosti a zbytkových taninů, aby se získala typická čokoládová vůně a jemná a krémová až tající chuť. V Amedei tato fáze trvá ohromujících 72 hodin, což je značně nad minimum, které se používá v běžném průmyslu. 

Amedei nabízí několik řad čokolád. Řada I CLASSIC ("Toscano") nabízí lahodné tabulky Toscánské čokolády. Tato čokoláda má ve světě zvuk stejně slavný jako Toscanská vína i kuchyně obecně, vyznačující se svojí skromností, jednoduchostí a jedinečností (Stačí ochutnat kousek chleba zalitý olivovým olejem, a pochopíte.) V posledních několika desetiletích se oblast mezi Florencií a Pissou dokonce začala pojmenovávat "Toskánské čokoládové údolí". Řada I CRU vás provede jednotlivými oblastmi původu kakaových bobů. Každá z odrůd roste na samostatné plantáži a je nasáklá místními tradicemi a řemeslným zpracováním. Řada I FRUTTI nabízí čokoládové tabulky s přísadami různých druhů ořechů a ovoce, pocházejících ze slunných italských oblastí. Snad nejslavnější Amedei čokolády jsou Porcelana a Chuao, obsahující 70% kakaa vzácné odrůdy Criollo.

 

 

Zobrazit celý popis