Čokoláda Michel Cluizel Mokaya Bio 66%

Kód: MCN-69158 EAN: 659253121583
Jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému čokoládovému vyvrcholení.

5 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 20  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Michel Cluizel Mokaya Bio 66%

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mokaya Bio 66%

Nejnovější přírůstek do rodiny plantážních čokolád Michel Cluizel Premier Cru. Tato jemná tmavá čokoláda s mimořádně dlouhou dochutí je připravena z kakaových bobů pěstovaných na plantáži Mokaya v oblasti Chiapas v Mexiku. Kakaové boby jsou v bio kvalitě. Intimní seznámení s touto čokoládou vede přes chutě exotického ovoce, nesmělé tóny pražených mandlí, lískových oříšků a sladké papriky, až k rekordnímu desetiminutovému intenzivně čokoládovému vyvrcholení :-).

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 66
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Mexiko
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ano
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 70
Hodnocení
Uřídil hodnotil/a: Čas: 22:58 Datum: 21.09.2016
Výborná!
Jindřiška hodnotil/a: Čas: 08:36 Datum: 01.08.2015
Tak tady nekecáte - opravdu vydrží na jazyku neskutečně dlouho. Teda to je dochuť!
Eva hodnotil/a: Čas: 20:08 Datum: 12.06.2015
Když ji poprvé vyrobili, dodnes pamatuji na svůj první překvapený šokovaný výraz - nadšení! Jedna z čokolád, co mám rovněž takřka stále u sebe :-)
Petra hodnotil/a: Čas: 21:39 Datum: 08.06.2015
¡viva Mexico! druhá z mých "tmavých" tabulkových favoritek:-)