Čokoláda Bonnat & Jean Sulpice s praženými a solenými arašídy 55%

Kód: BNTCSULPICE05
295 Kč 263,39 Kč bez DPH 295 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)

Když se setkají rafinované chutě michelinského šéfkuchaře s odborností umělce - čokolatiéra … Unikátní spojení světů Jeana Sulpice, nejmladšího šéfkuchaře oceněného michelinskou hvězdou a držitele nejvyššího ocenění Gault&Millau a čokolatiéra Stéphana Bonnata, které se zde dokonale prolínají a dodávají těmto čokoládám jejich osobitý charakter.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Bonnat & Jean Sulpice - s praženými a solenými arašídy - mléčná 55%

Když se setkají rafinované chutě michelinského šéfkuchaře s odborností umělce - čokolatiéra … Unikátní spojení světů Jeana Sulpice, nejmladšího šéfkuchaře oceněného michelinskou hvězdou a držitele nejvyššího ocenění Gault&Millau a čokolatiéra Stéphana Bonnata, které se zde dokonale prolínají a dodávají těmto čokoládám jejich osobitý charakter.

Pokud máte rádi lahodná překvapení, nechte se unést lehce divokými chutěmi této lahodné mléčné čokolády posypané praženými a následně solenými arašídy. Ovocná sladkost čokolády, neuctivě umocněná arašídy, rozpoutá revoluci na vašem jazýčku.

.
Jean Sulpice je francouzský šéfkuchař oceněný dvěma michelinskými hvězdami a čtyřmi klobouky Gault&Millau, známý svou vytříbenou kuchyní s důrazem na lokální suroviny Savojska. Sulpice se proslavil jako jeden z nejmladších šéfkuchařů, kteří kdy obdrželi michelinskou hvězdu, ve svých 26 letech získal první a ve 31 letech druhou. Spolupráce se Stéphanem Bonnatem, pokračovatelem tradice nejstarší francouzské čokoládovny je tak skutečně unikátní a osvěžující pro všechny milovníky čokolády.

Z jejich spolupráce vznikly tyto čokolády: 

  • Hořká čokoláda 65% kakaa s nugátem a kaštanovým medem
  • Hořká čokoláda 65% kakaa s nugátem a jalovcovými bobulemi
  • Hořká čokoláda 65% s obsahem jemných kakaových nibsů
  • Mléčná čokoláda 55% kakaa s karamelizovanou pohankou
  • Mléčná čokoláda 55% kakaa s praženými a solenými arašídy

Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 55 %), cukr, sušené mléko, arašídy, sůl.

Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze: 

  • kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm

Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2597
Energie v kcal 626
Tuky v g 49,1
    z toho nasycené tuky v g 28,5
Sacharidy v g 36,9
    z toho cukry v g 27
Bílkoviny v g 10,4
Sůl v g 0,3

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 55
Druhy čokolády: mléčná
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
Značka: Bonnat
Výrobce: Bonnat
Obsah kakaové hmoty: 55

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Bonnat, od roku 1884

Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.

Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.

Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.  

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775