Čokoláda Bonnat & Jean Sulpice s obsahem jemných kakaových nibsů 65%
Kód: BNTCSULPICE02Detailní popis produktu
Čokoláda Bonnat & Jean Sulpice - s jemnými kakaovými nibsy - hořká 65%
Když se setkají rafinované chutě michelinského šéfkuchaře s odborností umělce - čokolatiéra … Unikátní spojení světů Jeana Sulpice, nejmladšího šéfkuchaře oceněného michelinskou hvězdou a držitele nejvyššího ocenění Gault&Millau a čokolatiéra Stéphana Bonnata, které se zde dokonale prolínají a dodávají těmto čokoládám jejich osobitý charakter.
Tato jemná hořká čokoláda je prosypaná jemnými praženými kakaovými nibsy, které hravě dodávají sladkosti jihoamerického kakaa nádech přirozené kyselosti .
Jean Sulpice je francouzský šéfkuchař oceněný dvěma michelinskými hvězdami a čtyřmi klobouky Gault&Millau, známý svou vytříbenou kuchyní s důrazem na lokální suroviny Savojska. Sulpice se proslavil jako jeden z nejmladších šéfkuchařů, kteří kdy obdrželi michelinskou hvězdu, ve svých 26 letech získal první a ve 31 letech druhou. Spolupráce se Stéphanem Bonnatem, pokračovatelem tradice nejstarší francouzské čokoládovny je tak skutečně unikátní a osvěžující pro všechny milovníky čokolády.
Z jejich spolupráce vznikly tyto čokolády:
- Hořká čokoláda 65% kakaa s nugátem a kaštanovým medem
- Hořká čokoláda 65% kakaa s nugátem a jalovcovými bobulemi
- Hořká čokoláda 65% s obsahem jemných kakaových nibsů
- Mléčná čokoláda 55% kakaa s karamelizovanou pohankou
- Mléčná čokoláda 55% kakaa s praženými a solenými arašídy
Složení: kakaové boby a kakaové máslo (min 65 %), cukr, kakaové nibsy.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakaové boby a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2442 |
| Energie v kcal | 588 |
| Tuky v g | 43,2 |
| z toho nasycené tuky v g | 27,7 |
| Sacharidy v g | 46,4 |
| z toho cukry v g | 31 |
| Bílkoviny v g | 8 |
| Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokoláda Bonnat, od roku 1884 |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 65 |
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
| Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs) |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa mléka, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Druh čokolády: | hořké |
| Hmotnost: | 100 |
| Značka: | Bonnat |
| Výrobce: | Bonnat |
| Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaové hmoty.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
