To'ak čokoláda Alchemy Amazonian Ants 65%

Kód: TKTC-ALCH-ANT
Akce Sleva Expirace
495 Kč –30 % 345 Kč 308,04 Kč bez DPH 616,07 Kč / 100 g
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Citrónoví mravenci jsou nečekanou ingrediencí nejluxusnější čokolády světa. Tabulce z 65% tmavé čokolády z nejvzácnějších odrůdy kakaových bobů Nacional dodávají jemný nádech citrónové trávy. Podnikněte „gastronautickou“ dobrodružnou výpravu do amazonských pralesů, kde jsou mravenci běžnou součástí mnoha pokrmů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

To'ak čokoláda Alchemy – Amazonian Ants – 65% čokoláda s mravenci

Citrónoví mravenci jsou nečekanou ingrediencí nejluxusnější čokolády světa. Tabulce z 65% tmavé čokolády z nejvzácnějších odrůdy kakaových bobů Nacional dodávají jemný nádech citrónové trávy. Podnikněte „gastronautickou“ dobrodružnou výpravu do amazonských pralesů, kde jsou mravenci běžnou součástí mnoha pokrmů.

V řadě Alchemy To'ak Chocolate zprostředkovávají tradiční chutě Jižní Ameriky. Výjimečné tabulky jsou baleny v krabičkách z ekologického papíru, které jsou samy o sobě uměleckým dílem. Uvnitř najdete degustační poznámky, informace o místních umělcích, kteří obaly vyzdobili, i o tom, jak čokolády vznikaly. V krabičce najdete čtyři 14g čtverečky, samostatně zabalené ve zlatém obalu. 

Výjimečná kvalita surovin:  

  • Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
  • Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více, než je průměr).
  • Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
  • To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky. 

Složení: kakaové boby 65 %, třtinový cukr, citrónoví mravenci, kakaové máslo. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Může obsahovat mléko, sóju, oříšky.

To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.

Hmotnost a velikost: 56 g, 4 x 16 g samostatné miničokolády

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2508
Energie v kcal 600
Tuky v g 42,85
    z toho nasycené tuky v g 28,57
Sacharidy v g 50
    z toho cukry v g 35,7
Vláknina v g 10,7
Bílkoviny v g 7,14
Sůl v g 0
Draslík v mg 628 
Vápník v mg 66,4 
Železo v mg 7,86 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.056 kg
? Obsah kakaové hmoty: 65
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, mravenci
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor
Odrůda kakaových bobů: Nacional - Heirloom kakao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 56
Značka: To'ak
Obsah kakaové hmoty: 65
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa

Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně. 

To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemiJejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.

To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“

Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.

Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775