Degustační sada Michel Cluizel „Nuancier Chocolats de Plantation No.70“ s dárkovou taškou
Kód: MCDS-12806Detailní popis produktu
Degustační sada Michel Cluizel „Nuancier Chocolats de Plantation No.70“ s dárkovou taškou
Obsahuje 70 čokoládových disků sedmi druhů hořkých plantážních čokolád Michel Cluizel Premier Cru.
Pro váš větší zážitek z degustace doporučujeme stáhnout: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE v PDF.
Čokolády v sadě:
- Mangaro 71% (Madagaskar),
- El Jardín 75% (Kolumbie),
- Los Ancones 73% Bio (Dominikánská Republika),
- Mokaya 75% Bio (Mexico),
- Vila Gracinda 73% (Ostrov Svatého Tomáše),
- Riachuelo 70% (Brazílie),
- La Laguna 70% (Guatemala).
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích.
Luxusní papírová krabička je chráněna průhledným přebalem.
K degustační sadě dostanete také originální dárkovou tašku Michel Cluizel z pevného papíru, do které degustační sada kásně vklouzne a vytvoří tak elegantní dárek.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží pro jejich předchozí verze, které byly na trhu do roku 2021:
- Mangaro 71%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021
- pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- El Jardín 75%
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- pro předchůdce el Jardín z původní edice: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- Mokaya 75% Bio:
- 1 star – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
- pro její předchůdkyni 66% Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
- Vila Gracinda 73%:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- pro její předchůdkyni Vila Gracinda 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Los Ancones 73% Bio:
- zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- pro její předchůdkyni Los Ancones 67%: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Laguna 70%
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
Složení: kakaové boby, cukr, kakaové máslo, dekorační barviva (karmín, kurkumin, E171), emulgátor: řepkový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata.
- Společnost také garantuje, že žádné suroviny neprošly procesem ozařování či ionizace.
Hmotnost a rozměry degustační sady: 240 g, 33,5 x 11,0 x 2,5 cm
Rozměr dárkové tašky: 30 x 37 x 10 cm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2404,1 |
Energie v kcal | 575,14 |
Tuky v g | 43,29 |
z toho nasycené tuky v g | 26,74 |
Sacharidy v g | 32,55 |
z toho cukry v g | 28,42 |
Bílkoviny v g | 7,56 |
Sůl v g | 0,02 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.24 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 70, 71, 73, 75 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 240 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775