Milovníci čokolády, tenhle čokoládový koláč je tak úžasný a na přípravu i suroviny nenáročný, že ho budete milovat! Neobsahuje mouku, je bezlepkový, tak potěší i ty, kteří musí nebo chtějí mouku omezit. Ideální na pochmurné podzimní dny, kdy spolu s dobrou kávou, čajem nebo kakaem zpříjemní den. Za to ručím! :) Recept vznikl ve spolupráci s českým e-shopem www.cokobanka.cz, kde můžete koupit kvalitní čokoládu z rodinných čokoládoven a Direct Trade podmínek.
Ingredience:
K receptu mě inspiroval blog Kitchen story. Původní recept jsem trochu pozměnila.
60 minut | 8 porcí
85 g másla
85 g krystalového cukru
85 g mletých vlašských ořechů
3 vejce
1 lžíce rumu
špetka soli
1 hruška
Postup:
Troubu předehřeji na 180°C. Čokoládu a máslo nechám rozpustit ve vodní lázni, přidám rum a nechám vychladnout. Žloutky vyšlehám s cukrem, vmíchám k nim čokoládovou směs, kakao a na jemno namleté vlašské ořechy. Vyšlehám sníh z bílků a špetky soli, opatrně ho vmíchám do těsta. Těsto přeliji do vymazané formy, dám na něj plátky hrušek a peču asi 40 minut na 180°C . Těsto čokoládového koláče bude mít po upečení konzistenci jako brownies, může působit nedopečeně, ale to je to pravé.