Po dobu platnosti mimořádných vládních opatření k zamezení šíření koronaviru rušíme platbu dobírkou. Za nepohodlí se omlouváme.

Čokoládový koláč podle Jany aka Češky z Česka

cokoladovy_kolac_jana Kratka_ceska_z-ceska_pro_cokobanku-web3

Milovníci čokolády, tenhle čokoládový koláč je tak úžasný a na přípravu i suroviny nenáročný, že ho budete milovat! Neobsahuje mouku, je bezlepkový, tak potěší i ty, kteří musí nebo chtějí mouku omezit. Ideální na pochmurné podzimní dny, kdy spolu s dobrou kávou, čajem nebo kakaem zpříjemní den. Za to ručím! :) Recept vznikl ve spolupráci s českým e-shopem www.cokobanka.cz, kde můžete koupit kvalitní čokoládu z rodinných čokoládoven a Direct Trade podmínek.

jana kratka_ceska_z-ceska_cokoladovy_kolac_pro_cokobanku_web   cokoladovy_dort_ceska_z_ceska_pro cokobanku-web2

Ingredience:

K receptu mě inspiroval blog Kitchen story. Původní recept jsem trochu pozměnila.
60 minut | 8 porcí

85 g másla

85 g kvalitní hořké čokolády

85 g krystalového cukru

85 g mletých vlašských ořechů

3 vejce

2 lžíce holandského kakaa

1 lžíce rumu

špetka soli

1 hruška  

Postup:

Troubu předehřeji na 180°C. Čokoládu a máslo nechám rozpustit ve vodní lázni, přidám rum a nechám vychladnout. Žloutky vyšlehám s cukrem, vmíchám k nim čokoládovou směs, kakao a na jemno namleté vlašské ořechy. Vyšlehám sníh z bílků a špetky soli, opatrně ho vmíchám do těsta. Těsto přeliji do vymazané formy, dám na něj plátky hrušek a peču asi 40 minut na 180°C . Těsto čokoládového koláče bude mít po upečení konzistenci jako brownies, může působit nedopečeně, ale to je to pravé. 

Teď už si uvařte třeba dobrou kávu a čokoládové mlsání může začít! :)

jana_podpis-300x107