Čokoláda Menakao 63% combava a růžový pepř

Kód: MKTC05N EAN: 3760155712049
63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný limetce původem z jihovýchodní Asie. V Indonésii říkají combavě "lékařský citrus" pro její silné antibakteriální účinky.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Menakao
Připraveno k odeslání
90,43 Kč bez DPH
104,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 12  - 1 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Menakao 63% combava a růžový pepř

Čokoláda Menakao tmavá 63% s combavou a růžovým pepřem

63% tmavá čokoláda dochucená růžovým pepřem a combavou. Combava je citrus podobný limetce původem z jihovýchodní Asie. V Indonésii říkají combavě „lékařský citrus“ pro její silné antibakteriální účinky. Combava je též hojně používána v Thajské a Barmské kuchyni. Tato čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

Údolí řeky Sambirano (odkud pocházejí kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), růžový pepř, combava. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 65 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award“, je ve světě gurmánů ekvivalentem filmových Oskarů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11
Specifikace
Příchuť Příchuť čokolády. limetka, pepř
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 63
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 65
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.