To'ak čokoláda Signature – Rain Harvest 2021, 0H CONCH

Kód: TKTC-HRV-210
Akce Sleva Expirace
945 Kč –15 % 795 Kč 709,82 Kč bez DPH 1 590 Kč / 100 g
Skladem (11 ks)

Výjimečná 75,5% čokoláda z nejvzácnějších kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2021. Tabulka z roku 2021 vás překvapí svěží chutí ostružin, oříškového karamelu a dotekem grapefruitu v dochuti. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

To'ak čokoláda Signature – Rain Harvest 2021, 0H CONCH 75,5% 50 g

Výjimečná 75,5% čokoláda z nejvzácnějších kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2021. Tabulka z roku 2021 vás překvapí svěží chutí ostružin, oříškového karamelu a dotekem grapefruitu v dochuti. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky. 

Kakaové boby pocházejí z oblasti Piedro de Plata, ze sklizně roku 2021. Počasí v tomto roce bylo stabilní, až v závěru zrání a sklizně s množstvím srážek. Díky tomu získaly boby ovocné tóny, kterými tato tabulka oplývá. Tip: Vyzkoušejte čokoládu ze stejné sklizně, která byla 18 hodin konšována. Ucítíte ještě výraznější ovocné tóny kakaových bobů. (Konšování je proces, kde je kakaová hmota rovnoměrně promíchávána, roztírána a provzdušňována, a to těsně nad bodem tání, aby se dosáhlo optimální chuti a jemné konzistence čokolády).

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 04/2024


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich nepozorujeme ještě dlouho poté rozdílu oproti čokoládám čerstvým.

 

 

Výjimečná kvalita surovin:  

  • Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
  • Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více než je průměr).
  • Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
  • To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky. 

Složení: kakaové boby 75,5 %, třtinový cukr. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Vyrábí se v provozu, kde se zpracovává i mléko, burákové a další ořechy.

To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.

 Hmotnost a velikost: 50 g

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2591,6
Energie v kcal 620
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v mg 28
Sacharidy v g 24
    z toho cukry v g 24
Bílkoviny v g 12
Sůl v mg 76,7
Draslík v mg 720
Vápník v mg 272
Železo v mg 12

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor
Odrůda kakaových bobů: Nacional - Heirloom kakao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: To'ak
Obsah kakaové hmoty: 75,5

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa

Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně. 

To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemiJejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.

To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“

Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.

Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775