To'ak čokoláda Signature – Rain Harvest 2021, 0H CONCH
Kód: TKTC-HRV-210Detailní popis produktu
To'ak čokoláda Signature – Rain Harvest 2021, 0H CONCH 75,5% 50 g
Výjimečná 75,5% čokoláda z nejvzácnějších kakaových bobů původní ekvádorské odrůdy Nacional, ze sklizně roku 2021. Tabulka z roku 2021 vás překvapí svěží chutí ostružin, oříškového karamelu a dotekem grapefruitu v dochuti. Pro milovníky čokolád je kolekce Signature od To'ak stejně delikátní záležitostí jako pro gurmány archivní vína či whisky.
Kakaové boby pocházejí z oblasti Piedro de Plata, ze sklizně roku 2021. Počasí v tomto roce bylo stabilní, až v závěru zrání a sklizně s množstvím srážek. Díky tomu získaly boby ovocné tóny, kterými tato tabulka oplývá. Tip: Vyzkoušejte čokoládu ze stejné sklizně, která byla 18 hodin konšována. Ucítíte ještě výraznější ovocné tóny kakaových bobů. (Konšování je proces, kde je kakaová hmota rovnoměrně promíchávána, roztírána a provzdušňována, a to těsně nad bodem tání, aby se dosáhlo optimální chuti a jemné konzistence čokolády).
Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 04/2024
|
Výjimečná kvalita surovin:
- Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
- Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více než je průměr).
- Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
- To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky.
Složení: kakaové boby 75,5 %, třtinový cukr. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku. Vyrábí se v provozu, kde se zpracovává i mléko, burákové a další ořechy.
To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.
Hmotnost a velikost: 50 g
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2591,6 |
Energie v kcal | 620 |
Tuky v g | 44 |
z toho nasycené tuky v mg | 28 |
Sacharidy v g | 24 |
z toho cukry v g | 24 |
Bílkoviny v g | 12 |
Sůl v mg | 76,7 |
Draslík v mg | 720 |
Vápník v mg | 272 |
Železo v mg | 12 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda - to nejlepší z planety Země |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Nacional - Heirloom kakao |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | To'ak |
Obsah kakaové hmoty: | 75,5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa
Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně.
To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemi. Jejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“
To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.
Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775