Pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 2.5 kg

Kód: MKKB02G2500
1 499 Kč 1 303,48 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)

Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výběrové pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 2.5 kg

Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv.

Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.

Kakaové boby pocházejí výhradně z plantáže pana Millota, jejíž historie sahá do roku 1904. Lucien Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou, silnicemi... Farma Millot se i dnes věnuje rozvoji celého kraje. Drobným farmářův ve svém okolí například pomáhá s pěstováním, poskytuje jim know-how a vykupuje od nich čerstvé kakaové boby.

Složení: pražené kakaové boby

Hmotnost a balení: 2.5 kg – pevný plastový pytel

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Nutriční hodnoty / výživové údaje  100 g
Energie v kJ 2662
Energie v kcal 636
Tuky v g 51
    z toho nasycené tuky v g 12
Sacharidy v g 31
    z toho cukry v g 0
Bílkoviny v g 14
Sůl v g 0,02

Doplňkové parametry

Kategorie: KAKAOVÉ BOBY
Hmotnost: 1 kg
Dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Bez ořechů, Bez sójového lecitinu, Dia (bez cukru), Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Kakaové boby jsou...: Pražené
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh: kakao
Množství: 2500
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.