Čokoláda - to nejlepší z planety Země

5 položek celkem
FPTC26 MINI 600
8,61 Kč bez DPH
9,90 Kč

75% hořká miničokoládka se svěžími chuťovými tóny máty a koření. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario z Nikaraguy.

FPMC26-MINI
bonnat cokolada el castilero cokobanka cz 1024
225,22 Kč bez DPH
259 Kč

75% tmavá čokoláda z kakaových bobů pocházejících z přírodní rezervace Indio Maíz v Nikaragui. Čokoláda má sametově hladkou konzistenci. Chuť je sladká s ovocnými...

BNTC44
ajala boby kakaove cokobanka cz 768
173,91 Kč bez DPH
200 Kč

Pražené, výběrové, kakaové boby odrůdy O'payo pěstované v Nikaragui, kde jsou kakaovníky pěstovány s úctou k přírodě i samotným farmářům. Kakaové boby jsou v bio kvalitě.

AJKB01G250
francois pralus cokolada nicaragua cokobanka cz 1000
146,96 Kč bez DPH
169 Kč

75% hořká čokoláda se svěžími chuťovými tóny máty a koření. Je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario z Nikaraguy.

FPTC26
francois pralus degustacni sada intro cokobanka cz
Degustační sada Francois Pralus Intro 10
Naskladnění: cca polovina září
120,87 Kč bez DPH
139 Kč

Degustační sada na seznámení se single-origin čokoládami Francois Pralus. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád a kávolád (6 tmavých 75% čokolád, 1 mléčnou 45%...

CBDSFP01

Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což? 

Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou

  • od respektovaných čokolatiérů
  • ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
  • z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
  • některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
  • „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.

Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.