Čokoláda Jordis MLC - mléčná 53%

Kód: JOTC-MLC
99 Kč –5 % 94 Kč 83,93 Kč bez DPH 188 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Poctivá mléčná (dark-milk) čokoláda s obsahem kakaové hmoty 53%. Snížením obsahu cukru vynikne její mléčně čokoládová chuť a vzniká tak vyladěná čokoláda pro milovníky silných mléčných čokolád. Tento produkt už bohužel neprodáváme. Mrkněte na jiné skvělé čokolády.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento produkt už bohužel neprodáváme. Mrkněte na jiné skvělé čokolády.

Čokoláda Jordis HIT - mléčná 53% 

Poctivá mléčná (dark-milk) čokoláda s obsahem kakaové hmoty 53%. Snížením obsahu cukru vynikne její mléčně čokoládová chuť a vzniká tak vyladěná čokoláda pro milovníky silných mléčných čokolád.

Kakaové boby v čokoládě jsou dovezeny od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo.

Složení: kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaového podílu v čokoládě nejméně 53%. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2606
Energie v kcal 623
Tuky v g 47
    z toho nasycené v g 29
Sacharidy v g 38
   z toho cukry v g 30
Bílkoviny v g 11
Sůl v g 0,3

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 53
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 53
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775