Jordis, první česká bean-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

#ShowMore#

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády